Un video devenit viral arată interacțiunea emoționantă dintre o gorilă de la Grădina Zoologică din Boston și un bebeluș de numai cinci săptămâni, care demonstrează similaritățile pe care le avem cu primatele.

Filmulețul o arată pe Emmelina Austin care se apropie de sticla securizată ce delimitează spațiul gorilelor, ținându-l în brațe pe fiul său, Canyon, de cinci săptămâni. Gorila, care este la rândul său mamă și a născut în luna octombrie prin cezariană, vine și se așază lângă Austin, privindu-l cu insistență pe copil și încercând să-l atingă prin sticlă.

În video-ul postat de Michael Austin, soțul Emmelinei, gorila Kiki stă aproape cinci minute lângă Canyon. La un moment dat se dă puțin la o parte, ca și cum ar dori să își arate propriul pui care se află în spatele ei.

„Părea să fie îndrăgostită. Îi arăta puiului ei bebelușul meu. Am fost fascinată. Încerca să îi mângâie fața prin sticlă și să îl țină de mână. Cel mai frumos lucru pe care l-am văzut! Puteai să vezi emoția din ochii ei”, a declarat mămica pentru News Center Maine.

Deși momentul a fost în mod evident emoționant, este umbrit de controversa primatelor ținute în captivitate.

Sursa: Eva.ro

Distribuie articolul: