Viaţa i-a pus la mare încercare pe soţi, dar din fericire, povestea are un final fericit. Cazul i-a impresionat pe medicii din Braşov şi nu doar.

Laurenţiu şi Mirela s-au cunoscut acum un an, iar în urmă cu patru luni s-au şi căsătorit. Viaţa i-a pus la mare încercare atunci când tânărul a aflat că suferă de o afecţiune renală severă. Boala a evoluat extrem de repede şi a ajuns la dializă.

„Este o boală care la momentul actual nu are o medicaţie de vindecare, ea nu se poate combate”, spune Laurenţiu. Soţia s-a dovedit a fi cea mai potrivită să-i doneze rinichiul. „În primul rând îi donezi unui om. Ştii că faci un bine şi salvezi o viaţă, asta e pe primul plan. Că este el şi este soţul meu şi că da, ne leagă, şi va fi acolo ceva care ne leagă mereu, asta e partea a doua.”, a declarat femeia.

Cazul i-a impresionat şi pe medici. „Mi se pare dovada maximă de altruism şi de iubire, poate contractul pe viaţă de căsătorie mai important decât orice altceva”, spune Dr. Andreea Moldovan, medic primar de boli infecţioase.

Spitalul privat care găzduieşte aceste transplanturi a fost acreditat în 2016 să realizeze astfel de intervenţii. Este dotat cu aparatura de ultima generaţie şi apelează la tehnici chirurgicale de top. Maratonul de transplanturi din aceste zile vine şi cu o premieră.

Andreea Moldovan, medic primar de boli infecţioase: “Va fi practic o prelevare robotică aplicată la toate cele patru cupluri de care ne ocupăm în acesta sesiune, iar unul dintre pacienţi va beneficia şi de o implantare robotică, o premieră est-europeană. Sunt foarte puţine centre europene care fac astfel de operaţii.”

Din păcate pentru pacienţi, statul roman nu decontează intervenţiile de transplant realizate în sistem privat, deşi pacienţii plătesc asigurări de sănătate. Fundaţia spitalului braşovean suporta, din donaţii, o parte din costuri. La rândul lor, familiile bolnavilor fac campanii de strângere de fonduri prin reţelele de socializare.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: Google.com

Vezi şi: La 17 ani şi-a vândut rinichiul pentru un Iphone. Povestea tânărului care a rămas invalid, a zguduit societatea (Video)

Distribuie articolul: