O nouă carte, gata de publicare în Franţa, susţine ipoteza că soţia preşedintelui francez, Brigitte Macron, este în realitate consilierul lui principal și că ea ar lua multe decizii importante pentru țară. 

Aceste noi dezvăluiri vin să arate că, de fapt, mariajul este mult mai puternic decât îşi închipuie lumea. Sau că, de fapt, înainte de toate, este o alianţă profesională de succes. Aceasta este teoria cărţii despre soţii Macron a biografei politice Gael Tchakaloff, carte care va fi publicată săptămâna aceasta, în ciuda presiunii din partea cuplului prezidenţial de a opri lansarea.

Gael susţine că Emmanuel Macron nu face nicio mişcare fără a-şi consulta soţia, iar Brigitte are o putere uriaşă la Palatul Élysée. Ea este puterea din umbră, pentru că nu este consilierul principal, ale cărei opinii, sfaturi şi hotărâri atârnă mai greu decât ale restului staff-ului şi consilierilor oficiali de la Élysée.

Astfel, preşedintele ar vorbi zilnic cu soţia de multe ori – „Nu trece o oră sau 90 de minute fără ca cei doi să vorbească. Emmanuel ar fi pierdut fără soţia sa”, scrie în cartea „Tant Qu’on este Tous les Deux” autoarea Gael Tchakaloff, care a fost o prietenă apropiată de-ale lui Brigitte vreme de cinci ani.

Prima doamnă a Franţei are biroul la parterul Palatului Élysée, în vreme ce preşedintele are biroul la primul etaj, iar când amândoi se află în clădire, invariabil unul e în biroul celuilalt. „Şi când călătoreşte, Emmanuel vorbeşte mereu la telefon cu ea, iar când sunt departe unul de altul ea ştie în fiecare minut ce face el!”

Nu că ar fi ceva anormal – dar Gael susţine că timpul petrecut împreună este exagerat de mare şi că acolo nu este vorba doar despre o relaţie apropiată între ei, ci de mai mult de atât: o dependenţă bolnăvicioasă ori o manipulare a lui Brigitte, care, de fapt, îşi ţine soţul prins în acest mariaj graţie inteligenţei şi forţei sale mentale. De altfel, Brigitte este şi cea care a ajutat enorm în campania prezidenţială din 2017, mulţi comentând că Emmanuel a câştigat cursa şi datorită ei.

Sursa: okmagazine.ro

Distribuie articolul: