Emma Neagu a murit. Vestea a fost făcută publică în Canada, chiar de familia ei. Fetița a impresionat când a urcat pe scena de la ‘Românii au talent’. Era pasionată de gimnastică și a inspirat mulți copii. 

A murit Emma Neagu, gimnasta de 15 ani care a cucerit o țară întreagă cu puterea și curajul ei. Apariția ei la „Românii au talent” a fost o lecție de viață pentru toți românii.

La numai 15 ani, Emma a murit din cauza unui cancer osos foarte agresiv. Boala i-a fost diagnosticată în 2017, iar medicii au spus, la momentul respectiv, că îi pot salva piciorul. Însă Emma a ales să-i fie amputat pentru a putea să danseze în continuare. Pasionată de gimnastică și dans, Emma a început sportul la numai trei ani.

Anunțul decesului a fost făcut de mai multe organizații din Canada, țara în care s-a născut Emma. Ea devenise imaginea mai multor campanii de susținere a copiilor bolnavi de cancer.

„Emma nu şi-a dorit să fie amintit drept fata bolnavă de cancer şi a urât expresia «a pierdut bătălia». Îşi dorea, în schimb, să fie pomenită drept fata care putea să meargă în mâini şi să facă mişcări complicate în ciuda cancerului. Deşi avea o vârstă fragedă, Emma a fost suficient de înţeleaptă încât să ştie că o victorie ţine doar de viziunea proprie şi de ceea ce laşi pe această lume, nu de final”, a spus familia.

Sursa

Distribuie articolul: