Rapperul de succes internaţional a avut destul „material” pentru hiturile care l-au făcut celebru, propria sa experienţă de viaţă folosindu-i ca inspiraţie pentru muzica sa. Povestea tragică a artistului.

Potrivit okmagazine.ro, pe când avea numai 6 luni, artistul a fost părăsit de tatăl lui. Mama lui Eminem avea doar 15 ani, iar despărțirea părinților ar fi fost mai ușor de îndurat dacă aceasta nu ar fi fost lăsată să se descurce singură cu copilul la o vârstă atât de fragedă!  S-a descurcat cum a putut ea mai bine. S-a mutat în Detroit, unde a locuit, o vreme, într-o rulotă şi au trăit amândoi din alocaţia copilului.

Dar greutăţile financiare n-au fost singura problemă a lui Eminem, în copilăria sa.

DETROIT – MAY 22: Hip Hop star Eminem listens to a question at the 2nd Annual Hip Hop Summit May 22, 2004 in Detroit, MIchigan. The Summit was designed to empower youth and to get them to vote. (Photo by Bill Pugliano/Getty Images)

Mutându-se dintr-o şcoală în alta, copilul nu reuşea să-şi facă prieteni, iar colegii îl considerau un singuratic şi-n ciudat. Astfel, Eminem devenise bătaia de joc a acestora şi se obişnuise deja să fie luat peste picior de către cei de vârsta lui. Într-o zi situaţia a degenerat şi viaţa lui Eminem fusese pusă în pericol.

 

La 9 ani colegii lui din clasă au ajuns să-l bată pe artist atât de tare, încât acesta s-a prăbuşit la podea şi şi-a pierdut cunoştinţa. Loviturile aplicate la nivelul capului i-au cauzat acestuia o hemoragie cerebrală, care l-a ţinut pe copil în spital timp de patru zile. Situaţia lui medicală era atât de serioasă şi creierul lui fusese atât de afectat, în urma bătăii primite, încât copilul nu mai ştia nici măcar cum să-şi lege şireturile sau să-şi toarne cereale într-un bol.

A reuşit să-şi revină din starea medicală precară în care se afla. Însă efectul pe care l-a avut acel episod violent asupra băiatului s-a simţit ani de-a rândul, dacă nu chiar toată viaţa de până acum a actualului rapper…

Mama muzicianului a vorbit, în memoriile ei, My Son Marshall, My Son Eminem, despre nivelul ridicat de anxietate pe care fiul lui îl are şi în prezent: „E timid, are emoţii crunte atunci când trebuie să urce pe scenă, dar, cu toate astea, susţine concerte non-stop şi e una dintre cele mai cunoscute persoane din lume. Privind retrospectiv, câteodată mă gândesc că poate că n-a fost o idee bună să ne mutăm în Michigan, în 1987, unde a făcut cunoştinţă cu rapul hard-core. Dacă am fi stat în Missouri, probabil că acum lucra la o fermă sau într-o fabrică, pe undeva…”

 

SURSA

Distribuie articolul: