Emily Istrate a cântat pe scena Festivalului Internațional de Limbă și Cultură, în fața a 20 mii de spectatori. Organizatorii din România i-au cerut „Hora din Moldova”, așa că mica noastră vedetă le-a făcut pe plac, astfel bucurând și publicul.

„Am rămas toți frapați de prestația dansatorilor, care au venit tocmai din Kenya și pe lângă dansurile lor tradiționale, au dansat o suită moldovenească. Am rămas șocați. Astăzi, vor evolua deja la Chișinău, căci Festivalul Internațional de Limbă și Cultură a ajuns și în capitala Republicii Moldova. Două autocare pline ochi au ajuns în oraș, cu elevi și studenți din 14 țări ale lumii.”, a povestit Emily Istrate pentru Ea.md.
Festivalul se organizează anual în 20 de țări ale lumii, fiind o manifestare culturală de amploare. Și Moldova este una din gazdele acestui eveniment, în acest an. La ora 18.00, astăzi, sunteți așteptați la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Emily participă pentru a doua oară la festival.
„Anul acesta am reprezentat țara noastră în România pentru prima oară. Astăzi seara voi interpreta, în premieră, o suită din folclorul românesc. După Festivalul din Moldova, urmează să plec în alte țări ca să o reprezint, dar deocamdată nu vă pot spune unde anume.”
Peste 2500 de elevi și studenți , provenind din 170 de țări, participă an de an la spectacolele organizate în cadrul acestui festival.
„Am înțeles un lucru important pentru mine. Chiar dacă nu vorbim același grai, ne unește muzica ce nu are limbă și naționalitate. Muzica nu are hotare și limite, aici toți vorbesc o limbă fără litere, doar cu note. Această limbă se vorbește pe tot pământul. Muzica ne unește, ne dă culoare ,înțelepciune și bunătate,ne apropie,ne face mai mărinimoși și mai respectuoși unul față de altul.”
 Reiterăm, cea de-a XV-ea ediție a Festivalului Internațional de Limbă și Cultură se va desfășura astăzi, la ora 18.00, la Palatul Național. Festivalul este organizat de Liceele Teoretice „Orizont” din Chișinău, în parteneriat cu Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău. Aduce în Moldova tradiții și obiceiuri din așa țări precum India, Franța, Azeirbadjan, Kazahstan, Australia, INdonezia, Africa de Sud, România, Rusia. Evenimentul face parte dintr-un proiect internațional care are drept scop promovarea toleranței și respectului pentru limbile și culturile diferitor țări. Colectivele de copii fac un turneu pentru a evolua pe scenele a 7 țări.