Campania „Hai Moldova” organizează pe 7 februarie o vizită de lucru la stația de sortare ABS Recycling din Chișinău pentru zeci de elevi din mai multe școli. Vizita se va finaliza cu un training unde elevii vor discuta mai multe aspecte ale problemelor de mediu în Republica Moldova.

Tema evenimentului este „Gestionarea Deșeurilor în Republica Moldova”. Inițial, cei 382999 de elevi, care au participat în campanie, au colectat 45406 kg de deșeuri electronice. Liceele care s-au situat pe primele trei locuri au reușit să colecteze peste 2000 kg de obiecte electronice uzate.

La eveniment participă elevi din 22 școli participante din toată țara la concursul marca „Hai Moldova”. Proiectul este susținut de Facilitatea de Asistență Tehnică a Fondului Green for Growth și finanțat de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei EU4Energy, Guvernul Suediei, GEF programul de Granturi Mici și organizat de către „Hai Moldova”, „EcoVisio”.

Vezi și: Deșeurile electronice – bombă cu ceas pentru sănătate și mediu. Iată unde găsești cele 80 de puncte de colectare a e-deșeurilor (Video)

Distribuie articolul: