Mai multe investigații medicale pentru copii se fac doar în instituții cu specific pediatric și doar de specialiști calificați, care lucrează cu cei mici. Dacă te afli și tu în dilema unde poți efectua o electrocardiografie (ECG) copilului tău, află că sunt în oraș mai multe instituții publice, dar și private, care prestează acest serviciu.

Activitatea electrică a inimii se detectă la nivelul pielii prin niște mici discuri metalice, numite electrozi. În timpul electrocardiogramei, electrozii sunt atașați de piele la nivelul toracelui, brațelor și picioarelor. Aceștia sunt conectați la un aparat ce transformă impulsurile electrice într-o reprezentare grafică.

Policlinica Centrului Mamei și Copilului

Cu trimitere de la medicul tău de familie, în această instituție poți efectua respectiva investigație în mod gratuit, fiind acoperită de sistemul de asigurări publice în sănătate. Se pot face și programări ONLINE.

Telefoane disponibile:

  • 022 523121 – Zile de lucru (Luni – Vineri),  Orele (800  –  1600)
  • (22) 52 37 41 | (22) 78 11 94

Clinica Galaxia

Clinica prestează o serie de servicii de ecografie ultrasonografie în Chișinău, printre care și Ecocardiografie cu Doppler color. Pentru programări la cabinet USG inimii cu Duplex vascular +373 22 858525. Prețul vi se va comunica la telefon.

Spitalul Internațional Medpark

Medpark dispune de un centru specializat pe cardiologie și diagnostic cardiologic. Tot spectrul de servicii în diagnosticarea cardiologică este disponibil, prin programare prealabilă online, pe site-ul instituției sau prin telefon (+373) 22 40 00 40.

Centrul de Diagnostic German

Laboratorul prestează acest serviciu la 130 lei, fiind disponibile și mai multe variații ale acestei investigații. prețurile sunt disponibile pe site-ul instituției, iar programarea se face în prealabil la (+373) 22 84 00 00.

Kindermed

Pentru urgență în acest tip de investigație, la KinderMed nu este necesară programarea prealabilă. Prețul învestigației e de 250 lei. Serviciul este valabil și pentru maturi.

Invitro Diagnostics

Acest tip de investigație se efectuează doar în unele filiale ale Invitro și costă 200 de lei. Pe durata testului, pacientul nu trebuie să se miște sau să vorbească. Pentru rezultate optime, pacientul trebuie să stea întins, nemișcat și să respire normal. O electrocardiogramă durează în medie 5 până la 10 minute. Electrocardiograma este o investigație nedureroasă și neinvazivă, menționează site-ul instituției. INFO LINE – 0 22 903 999.

Clinica Repromed

În Clinica Repromed este efectuată ECG (Electrocardiografia) la indicația medicului, inlcusă în pachetul de maștere, sau la o programare la telefon 0 22 263888. Prețul vi se va comunica telefonic.

Cardio Prima

Este o clinică specializată pe cardiologie și neurologie, atât diagnostic, cât și tratament. Electrocardiografia este un examen destinat înregistrării activității electrice a mușchiului cardiac. Electrocardiografia (ECG sau EKG) completează în mod util examenul clinic al inimii. Ecocardiografia la copii 0-12 ani costă aici 450 lei. Pentru programări (+373 22) 894 222(+373 79) 512 512.

Spitalul Polivalent Novamed

În cadrul spitalului se efectuează ECG de repaus, testul de efort sau ecocardiografia. Pentru programări la oricare dintre servicii puteți apela (0 22) 000 700, iar prețul vă va fi comunicat telefonic.

Foto: www.bimbisaniebelli.it