Siguranța nu are limite pentru vârstă. Energia electrică ne aduce bunăstare, însă aceasta poate fi periculoasă dacă nu respecți recomandările de securitate în viața de zi cu zi.

„Este important să creștem copiii cu conștientizarea faptului că liniile electrice, posturile de transformare sau stațiile electrice sunt instalații complexe. Accesul în interiorul lor este permis doar specialiștilor – electricienilor autorizați. În rest, aceste locuri sunt strict interzise pentru oricine”.

Acest mesaj este promovat de Veronica Moraru, managerul pentru relații externe şi comunicare la ÎCS. Premier Energy Distribution SA, în următorul filmuleț didactic, elaborat în cadrul ediției din această vară a proiectului „O vacanţă în siguranţăˮ

Amintiţi-le copiilor ori de câte ori este nevoie:

– Nu deschide ușile stațiilor electrice și nu pătrunde după îngrădiri sau bariere.
– Respectă marcajele de avertizare și distanțare.
– Nu intra pe teritoriul și în stațiile rețelelor electrice.
– Nu urca pe posturile de transformare.

Siguranța fiecăruia dintre noi şi a familiei este mai presus de orice. La Premier Energy Distribution vrem să crească toți copii în siguranță şi aceasta este posibil cu respectarea recomandărilor de securitate electrică, iar joaca este modul în care copilul poate învăța să se protejeze.

Doar prin informare și instruire putem modela un comportament corect și vom evita incidentele şi electrocutarea.

Trăiește în siguranță!