Ela Crăciun a dezbătut pe blogul ei un subiect extrem de important în acest sezon: protecția pielii copiilor în fața agresiunii razelor solare. Vedeta din România susține că sunt încă mulți părinți care nu acordă atenție acestui lucru, considerând că cei mici ar fi în siguranță la plajă atât timp cât stau mai mult în apa mării, ori la joaca de zi cu zi de la oraș, notează ADPM.ro.

“Așa cum dezinfectantul sigur nu vă lipsește din poșetă, sper ca acest lucru să fie valabil și cu protecția solară. Nu contează că nu sunteți la plajă, razele ultraviolete nu ne scapă din vizor. Și pot fi intensificate dacă se reflectă în suprafețe precum apa, nisipul, asfaltul sau iarba. Chiar dacă stăm sub umbrelă, nu suntem feriți de razele soarelui, așa că trebuie să aplicăm spf chiar și atunci când stăm la umbră.

Iată cele 6 reguli pe care Ela le-a testat deja pe copiii săi:

1. Aplicați SPF în fiecare zi în care se expun la soare

Faceți acest lucru nu doar când stați la plajă. Și când mergeți la cumpărături, la plimbare sau la joacă. Pe zonele unde pielea este expusă la soare

2. Puneți SPF și când călătoriți în mașină

Nici în mașină nu suntem mai protejați, pentru că doar parbrizul are puterea de absorbție a razelor UVA și UVB corespunzătoare unui spf 50. Geamurile laterale variază ca strat de protecție de la un tip de mașină la altul, dar, chiar și așa absorb numai 65 % din razele UV.

3. Insistați pe umeri, nu doar pe față și brațe

Când aplicăm SPF nu trebuie să ne rezumăm la față. Multe femei sunt obșinuite cu aplicarea factorului de protecție pe tot parcursul anului pentru că întârzie îmbătrânirea tenului, ne ferește de pete pigmentare sau de razele putenice de soare în zilele imediate unui tratament facial. Ei bine, nu doar fața noastră are nevoie de îngrijire, ci tot restul corpului, mai ales umerii și decolteul, zonele cele mai expuse. Iar în cazul copiilor, umerii, pieptul și spatele sunt cele mai sensibile atunci când se expun în maiou sau nu poartă tricou.

4. Nu expuneți copiii de până la 3 ani

Copiii cu vârsta de până la 3 ani nu ar trebui expuși direct la soare. Aplicați cremă de protecție potrivită pielii lor și stați mai mult la umbră, cu pălărie pe cap. Evitați expunerea la orele prânzului și după-amiază.

5. Reaplicați crema la două ore

Crema de protecție își pierde din eficacitate, de aceea reaplicați după una sau două ore și neapărat după ce ați intrat în apă ori ați transpirat.

6. Haine cu protecție UV și ochelari de soare

Există haine din materiale cu protecție UV pe care le puteți alege pentru cei mici. De asemenea, este indicat să purtați ochelar de soare cu filtru 400 pentru că soarele puternic, reflectat în apă și în nisip, poate afecta retina sensibilă a ochilor.

Știu că nu ne e mereu la îndemână să aplicăm SPF, mai ales dacă purtăm machiaj sau avem niște copii năzdrăvani, care numai de stat la întins crema nu au chef când vor să iasă cu bicicleta. Totuși, dermatologii ne sfătuiesc să nu ignorăm această problemă și să aplicăm protecție solară ori de câte ori ieșim din casă. Ca să fie mai ușor, putem să folosim varianta spray.

Sper să aveți grijă de voi și de pielea voastră indiferent de locul în care vă veți afla vara aceasta. Ieșiți în orele în care soarele nu e atât de puternic, mai ales cu cei mici, purtați pălării și haine cu protecție UV, ochelari de soare și nu uitați să reaplicați spf ori de câte ori este nevoie”, declară Ela Crăciun.

Sursa: ADPM.ro.