Într-un podcast, regizorul din Republica Moldova, Roman Burlaca, a discutat despre relația sa cu fiul său, modul în care dorește să-l educe și opinia sa cu privire la influența TikTok-ului asupra copiilor. El a recunoscut că din cauza programului său încărcat, dispune de puțin timp pentru familie, dar a subliniat că aceasta este o alegere conștientă.

Potrivit lui Roman Burlaca, el preferă ca fiul său, Avraam, să aibă libertate în luarea deciziilor, în timp ce el își propune să-i ofere diverse perspective. Aceste declarații au fost făcute de regizor în timpul discuției din cadrul podcastului “Raport cu Nicolae Chicu,” conform informațiilor furnizate de Știri.md.

Să-i explic plusurile și minusurile, și el singur să aleagă. Iar atunci când aceste decizii o să-i pună viața în pericol, o să pună în pericol strategic niște lucruri în timp, eu am să insist asupra unor lucruri”, spune el. 

Într-un alt interviu, regizorul a exprimat faptul că, din cauza programului său intens de lucru, dispune de puțin timp pentru a petrece alături de familia sa, inclusiv soția sa și fiul său Avraam. Cu toate acestea, el a subliniat că aceasta este o alegere conștientă și o face în speranța unui viitor mai bun pentru familia sa.

Niciodată nu o să existe un mijloc de aur în acest sens. Sunt niște decizii pe care ni le luăm și le asumăm. Noi luăm niște decizii care ni se par nouă corect în acest moment, pentru viitorul și stabilitatea familiei noastre și a copiilor. Riscuri că vor exista reproșuri există și în varianta A și în varianta B. Eu sper că deciziile pe care le iau eu acum sunt pentru familie și eu sper că el o să aibă suficientă înțelepciune și maturitate ca să poată înțelege acest lucru și eu să nu-l dezamăgesc. Pentru că doar faptul că eu o să-i dezamăgesc în timp și nu o să-mi îndeplinesc promisiunile, vor justifica nemulțumirea lor”, a mai spus Roman Burlaca. 

În ceea ce privește influența rețelelor sociale, cu accent pe TikTok, regizorul a menționat că nu consideră acest aspect ca fiind o problemă majoră. El crede că mai important este cum copiii reacționează la conținutul pe care îl găsesc pe TikTok, mai degrabă decât simplul fapt că sunt înregistrați pe această platformă.

„Eu cred că dacă există această problemă, ea trebuie pusă la nivel de stat, să se ocupe de ea altcineva, să se creeze un mecanism. Problemele încep de la comunicarea părinte-copil, părinte-profesor. La noi sistemul educativ e construit pe bază de „se știu multe, dar nimic despre societate”. Pe noi, pe toți ne pregătesc să fim doctori în științe, dar nu pregătesc pentru viață nicio secundă. Copiilor la șase ani deja trebuie să li se explice să facă diferența dintre niște lucruri. Problema este că părinții așteaptă că asta o să facă profesorii, iar profesorii așteaptă că părinții”, spune Roman Burlaca. 

Distribuie articolul: