De mai bine de o lună, locuitorii Comratului care trec pe lângă noul sediu al Centrului de Tineret, pot admira o pictură superbă care îl portretizează pe ilustrul fizician Albert Einstein. Acesta „îi privește” pe trecători de după arbuști, de parcă ar vrea să spună ceva.

Pictorul din Comrat, Nicolae Curu, a realizat o pictură murală pe peretele noului sediu al Centrului de Tineret din Comrat. Tânărul este cunoscut pentru lucrările sale în stil Synthwave.

*Synthwave este o tehnică bazată pe o cultură ce a luat naștere în anii `80 și se remarcă printr-o estetica retro-futuristă, la baza căreia se regăsesc de cele mai dese ori nuanțele întunecate de negru și violet, care contrastează cu albastru roz și neon.

Artistul cu pseudonimul Nickkuru, a realizat pe peretele din spate al sediului o pictură cu chipul lui Einstein, însoțit de un citat al savantului.

Prin această pictură tânărul vrea să popularizeze imagine fizicianului în rândul tinerilor.

Amintim că, Nicolae Curu, care este originar din satul Beshalma, a deschis recent propria sa expoziție în care și-a expus 16 lucrări. Artistul realizează lucrările de artă într-o tehnică mixtă.

Admiră și alte lucrări realizate de Nick Kuru:

Foto: Facebook.com, Instagram.com/Nickkuru