Vă anunțam la câteva zile de la Revelion despre căsătoria unei celebre femei de afaceri de la noi. Iolanta Mura, directoare Bemol s-a căsătorit în noaptea dintre ani, în orașul Dallas, Texas, SUA, cu alesul inimii sale, Ben Williams, aflat în misiune diplomatică la Chișinău. Cuplul se gândea însă și la un eveniment privat acasă, de care s-au bucura și prietenii lor… Așa că au trecut la treabă și au pus la cale o altfel de nuntă – un caritabilă.

În exclusivitate pentru EA.md, Iolanta Mura dezvăluie conceptul evenimentului și scopul acestuia.

„Noi suntem un cuplu plin de energie, care iubește viața și oamenii, dar în același timp acordă o deosebită atenție problemelor sociale și încercăm mereu să ajutăm pe cine putem și cum putem. Ne-am gândit că suntem deja suficient de maturi și stăm bine pe picioarele noastre – un asemenea eveniment ar fi doar pentru suflet. Vom combina utilul și plăcutul și vom ajuta persoanele grav bolnave, în cea mai importantă zi din viața noastră de până acum!

iolanta si ben 2

ben si iolantaAstfel s-a născut ideea de a face un eveniment fără precedent în Republica Moldova – nunta de caritate! Am văzut multe evenimente de caritate în Moldova ultimilor ani: sponsorizări, baluri, donate my birthday, și mă bucur enorm că oamenilor le pasă unii de alții. Acest lucru ne-a determinat să mergem și mai departe, pe conceptul donate my wedding, ceea ce înseamnă că banii donați de oaspeții noștri vor merge în totalitate pentru o cauză nobilă. Aceștia urmează să fie împărțiți egal între două organizații non-profit: Hospices of Hope – Moldova și Save Life.

Hospices of Hope-Moldova – este o organizație de caritate din Marea Britanie, care muncește pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă a bolnavilor incurabili.

Save Life – este o asociație obșteacă locală, care ajută copiii grav bolnavi, colectând fonduri pentru intervenții chirurgicale și tratament, efectuate atât la noi în țară, cât și peste hotare.

Ne bucurăm că oaspeții noștri susțin această cauză, întrucât circa 200 de persoane ne-au confirmat deja prezența la evenimentul nostru. Chiar mai mult, sperăm să fie susținut și cât mai promovat însăși formatul evenimentului în societatea noastră, iar nunta noastră să dea un exemplu bun și pentru alte cupluri din Moldova și nu numai”, povestește mireasa.

Vezi și: Iolanta Mura, directoare Bemol: „În afaceri nu-mi plac jocurile murdare și trucurile ilegale, în rest le poți depăși pe toate”

iolanta si ben

Va fi, totuși, o nuntă! Deci nu va lipsi distracția, cheful și voia bună. Mirii ne-au comunjicat că au deja o serie de activități planificate pentru cei care au acceptat invitația lor:  jocuri, licitații, karaoke și muzică live cu Yolka Flyman, Valeria Stoica, Angry Band, Gravitty Band, Pasha Parfeni, care au decis și ei să-și aducă aportul în cadrul acestui eveniment de caritate. Am fost curioși să aflăm despre ținuta miresei.

ben si iolanta1„Nu este un secret că eu întotdeauna am susținut designerii moldoveni și am purtat cu mândrie creațiile lor. Nici de această dată nu am renunțat la această tradiție frumoasă. Vor fi două rochii de mireasă, create de talentatele Liudmila Storojuc și Elena Grosu (Mallena). Încă un detaliu important este și faptul că nu le-am impus niciun dress code invitaților, și nici nu se vor aduce flori. De la invitații noștri așteptăm buna dispoziție și generozitate”, ne-a povestit Iolanta Mura.

Această armonie dintre distracția nuntașilor și grija acestora față de cei aflați în greutate, a dat genericul nunții lor, și anume „Celebration of life”. „Întrucât viața este atât de diversă și multilaterală, încât suntem convinși că ea trebuie sărbătorită cu orice ocazie!”, ne-au mai declarat mirii.

Le dorim sărbătoare frumoasă și îndemnăm cât mai multă lume bună să le urmeze exemplul!