Fiecare femeie își dorește să arate bine tot timpul. Curajul și inventivitatea lor face ca orice aliment ce se găsește prin frigider să fie materia primă pentru diversele măști sau proceduri cosmetologice, făcute acasă.

Dar nu întotdeauna aceste combinații pentru măștile efectuate la domiciliu sunt benefice pentru tenul nostru.  Cei care trebuie să repare aceste consecințe pentru a ajuta femeile să arate bine sunt cosmetologii. Care sunt greșelile și ce efecte adverse trag după ele procedurile cosmetologice făcute individual aflăm de la cosmetologul Daniela Reabcinschi.

poza D1„Majoritatea femeilor aplică acid, sucul unor fructe cu consistență acidă, acesta provoacă leziuni și duce la exfoliere agresivă. În ultimul timp argila este utilizată pe larg pentru procedeele cosmetologice, dar pentru a vedea efectul dorit e nevoie de respectat niște pași importanți: se aplică mai întâi, ca bază, o mască sau o cremă super hidratantă, ceea ce face ca argila să nu se sedimenteze în pori iar pielea are capacitatea de a respira. O altă problemă majoră este utilizarea uleiului gras de măsline, a făinii de porumb, susan ori semințe de struguri, care sunt aplicate pe noapte. Acestea pot duce la închistarea porilor.”

Tenul este uneori cartea de vizită a unei femei, dar și un factor important pentru starea de bine a ei. Apariția  petelor pe față, a cearcănelor sau chiar a unor puncte acneice fac ca dispoziția de dimineață să ne marcheze toată ziua. Vom avea pecetluită imaginea ochilor înfuriați și speriați toată ziua, căutând soluții de neutralizare.

Buna dispoziție și lumina din ochi descriu FEMEIA, iar pentru a avea parte mereu de aceste stări, Daniela Reabcinschi vine cu câteva sfaturi.

„Începem cu demachierea, apoi se spală fața cu spumă, gel sau lăptișor și doar după se șterge fața cu un disc îmbibat în loțiune tonică, apoi se aplică o cream de zi cu factor de protecție de minim 20 spf, pe vremea rece. Seara după demachiere, se aplică o cream de seară sau o mască ușoară care nu se spală, adică fără conținut de caolină. Crema de față trebuie aleasă conform vârstei și a tipului de ten.”

Rămâne să ne păstrăm strălucirea și zâmbetul pe buze, ținând cont de sfaturile cosmetologilor.

Foto: Arhivă personală

Autor: Viorica Cioară, stagiară

Distribuie articolul: