Sunt adepta faptului că orice copil are un potențial pe care avem datoria sfântă să-l descoperim. Zi de zi, îi învățăm pe cei mici cum să socializeze, cum să învețe și cum să devină oameni de valoare într-o lume vitregă și ostilă. Această misiune de educare continuă ar deveni și mai ușoară dacă am apela la Educație prin Carte. Și astăzi vă invit să descoperiți un volum de excepție apărut la Editura Arc. Este vorba despre o enciclopedie intitulată „Animale Uimitoare” de Sabrina Weiss și Paul Daviz.

Prezentarea

Știați că există pești Limbă-de-Mare care sunt experți în mascare? Sau că furnicile tăietoare de frunze elimină o substanță antibiotică împotriva dăunătorilor? Sună interesant, nu? Volumul „Animale Uimitoare” este o apariție editorială în condiții grafice superbe și cu o execuție perfectă. Tradusă de Alexandra Fenoghen, enciclopedia se potrivește perfect pentru lecturile comune alături de cei mici sau pentru cititorii deja independenți, cum ar fi elevii din clase primare sau de la începutul gimnaziului.

Se cuvine să menționez că informația sistematizată calitativ de Sabrina Weiss se îmbină organic cu ilustrațiile absolut fenomenale ale lui Paul Daviz, ceea ce îi permite cititorului să descopere evoluția naturală în desăvârșirea ei. Multitudinea de curiozități, abordarea complementară, detalierea fără a obosi cititorul – iată câteva elemente forte ale acestei cărți, pe care, cred eu, trebuie să o aveți în biblioteca personală.

Autori și experiență

Mi se pare important să vă spun câteva detalii despre autori, pentru ca să înțelegeți pe deplin valoarea educativă a acestei cărți. Nu avem de a face cu teoreticieni, ci mai degrabă cu specialiști cărora nu e le e frică să se întâlnească cu forța impresionantă a naturii.

Sabrina Weiss este un jurnalist freelancer cu articole publicate în National Geographic, New Statesman sau Republik. A fost premiată pentru articolele sale cu prestigioasele premii: British Journalism Award (2022) și ABSW Awards (2021). Spune despre sine că a locuit în Mozambic, Madagascar sau Sri Lanka pentru a fi mai aproape de subiectele cărților, articolelor sau podcasturilor sale.

Paul Daviz este un ilustrator german de renume, cu un portofoliu impresionant, de la expresionism la desene clasice pentru cărții dedicate celor mici.

Motive să citiți această carte cu cei mici

Îmi place să cred că fiecare cronică de carte își cunoaște cititorii, iar pentru a face economie de timp o să vă ofer trei motive pentru a o citi alături de copii:

  • este interactivă și distractivă, oferindu-le celor mici o perspectivă amplă asupra lumii;
  • transformă rutina de citit într-o adevărată plăcere (s-ar putea să aflați chiar și voi ceva nou);
  • îi va stimula celui mic apetitul de lectură, ceea ce e un avantaj incontestabil.

Lecturi frumoase!

Volumul este disponibil în rețeaua Librarius.

Distribuie articolul: