Editura Cartier anunță lansare de carte online: poetic: interfață sonoră, de Răzvan Țupa. Luni, 3 aprilie, la ora 19.00, vă invităm la lansarea online a volumului poetic: interfață sonoră, de Răzvan Țupa, apărut la Editura Cartier, în „Rotonda”, colecție coordonată de Em.Galaicu-Păun. La eveniment vor participa Răzvan Țupa, Ioana Miron, Dmitri Miticov, Mihaela Munteanu și Emilian Galaicu-Păun.

Discuția va fi transmisă live, pe paginile facebook ale Editurii Cartier și Librăriilor Cărturești. Înregistrare disponibilă ulterior și pe canalul Editurii Cartier de pe YouTube. Evenimentul este organizat de Librăriile Cărturești și Editura Cartier.


„Trăim, spunea Baudrillard, într-o lume dominată de experienţe şi sentimente simulate, pierzând capacitatea de a înţelege realitatea, căci ceea ce experimentăm este o realitate deja preparată, editată, digerată de media, evaporată sub strălucirea timpului real al acesteia. Poezia lui Răzvan Ţupa încearcă să creeze o breşă în această realitate simulată” afirmă Mirela Roznoveanu.


„Răzvan Ţupa vorbeşte, printre alte categorii poetice identificate, despre „evoluţii şi falimentul gândirilor literare totalitare”, despre „redescoperirea societăţii” şi „resurecţia responsabilităţii poetice individuale”. În asemenea direcţii se îndreaptă chiar poezia lui, evoluând ea însăşi, cum spuneam, de la intimism la social, de la fulguraţie la montaje cinematografice şi de la persoana I singular la persoana I plural ori la un „tu” generic” afirmă Adina Dinițoiu.


Răzvan ȚUPA, poet de marcă al generației 2000, preocupat de poetica urbană și de fețele ascunse ale limbajului, este probabil artistul care a abordat cele mai spectaculoase formule lirice, multe sincretice, accentuat vizuale și histrionice. Dintre volumele sale: „fetiș – o carte românească a plăcerii” (2001), „corpuri românești” (2005), „poetic. cerul din delft și alte corpuri românești” (2011), „Acum suntem noi anticii” (2020), „poetic: interfața sonoră” (2022). Premiul Național pentru Poezie „Mihai Eminescu”.

Dmitri MITICOV  este poet. Prezent în librării cu volumul Dmitri: genul cinic (Editura Cartea românească, 2015). În prezent, are în lucru un nou volum de poeme.

 

Ioana MIRON este ilustratoare și traducătoare. A debutat editorial cu volumul de poeme Picaj, Casa de Pariuri Literare, 2016.

Mihaela MUNTEANU este studentă. A publicat texte în „Echinox”, „Timpul”, „Poetic Stand” și „O mie de semne”.

Emilian GALAICU-PĂUN este scriitor și traducător, redactor-șef al Editurii Cartier. Cele mai recente cărți publicate: Cărțile pe care le-am citit, cărțile care m-au scris, Editura Junimea, 2020 și sanG d”encre, Editura Cartier, 2020.

poetic: interfață sonoră (365 de poeme de dragoste postumane și unul uman), de Răzvan Țupa (Rotonda). Broșată, 168 pag. Preț: 33 RON/ 139 MDL.

Carțile pot fi cumpărată în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.