Sărbătorile de iarnă sunt perioada cea mai frumoasă din an. Toți așteptăm cu nerăbdare luna decembrie, împodobim bradul, cumpărăm jucării noi, nu uităm și de cadouri pentru cei dragi, facem planuri cu cei dragi, făcând schimb de idei, opinii și cine la cine vine.

Totodată, nu uităm și de mâncare. Magazinele în această perioadă, fac vânzări record, încasând și bani pe măsură. Pentru că așa e „primit la noi”: masa trebuie să fie plină cu de toate. Ca mai apoi, să nu putem mânca ceea ce s-a pregătit! Și se aruncă. Iar risipa alimentară e un subiect sensibil, din moment ce în alte țări, se moare de foame. Or, sunt războaie și produsele alimentare sunt limitate.

În contextul războiul din țara vecină, ar trebui să fim atenți la detalii și să nu mai fim risipitori. Având un război la frontieră, am înțeles cât de important să fie pace în lume și cât de important e să trăim într-o societate fără conflicte militare. Iar vorba bună – mult aduce.

Acum, aproximativ 5 ani, am discutat cu un grup de argentinieni aflați în vizită în țara noastră. Stând la masă, m-au întrebat: – ce spuneți voi când sunteți la masă și serviți ceva băuturi?

Ne dorim sănătate, în primul rând. După care urmează să ne înțelegem între noi, să ne ajutăm, dar și să fie pace în lume.

La urarea „să fie pace în lume!” argentinienii au rămas foarte impresionați, zicându-mi: da, asta e o urare foarte bună! Hai cu toții să urăm asta!

Ne-am umplut paharele cu vin și am urat „să fie pace în lume!”

La acest final de an să venim și noi cu urarea „să fie pace în lume!” E importantă și necesară!

Iar noi oamenii, putem să ne înțelegem între noi și fără arme!

 

Distribuie articolul: