O scenă uriașă de 18 metri înălțime, 250 de tone, echipată cu 500 m2 de ecrane LED i-a primit în prima zi de „Cerbul de AUR” pe artiştii români care au intrat în istoria festivalului. Gazda feminină a primei seri a fost inegalabila prezentatoare Ilinca Avram, barasabeanca noastră, care a avut o prezență extraordinară, alături de interpretul român Aurelian Temișan.

Un moment foarte emoționant al primei seri a fost cel in memoriam Laura Stoica, una dintre laureatele acestui festival.

Gigliola Cinquetti, Paulo Braganca, Andra și The Humans au susținut recitaluri în prima seară a Festivalului. Evenimentul a fost și va fi în continuare, transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, în perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30.

Festivalul se desfășoară într-un perimetru de 9000 m2, în decorul istoric al Pieței Sfatului din Brașov. Spectacolul de deschidere au adus emoția revederii cu artiști care au marcat scena Cerbului de Aur și emoția evocării celor care au intrat în istoria Festivalului.

Spectatorii și telespectatorii s-au reîntâlnit cu artiști români care au scris istorie la Cerbul de Aur – Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurențiu Cazan, Nico, Doru Tufiş, Proconsul, Ovi, Luminiţa Anghel, Narcisa Suciu sau Răzvan Krivach.

Publicul din Piaţa Sfatului şi telespectatorii TVR s-au reîntâlnit cu piesele rămase în memoria Festivalului, organizatorii pregătind un potpuriu cu melodiile care le-au adus artiștilor premii la Festival: „Say something”, „Dau viaţa mea pentru o iubire”, „Cerul”, „Of, inimioară”, „Spune-mi”, „Inimă, nu fi de piatră”, „Je t’aime”, „Noapte caldă” şamd.

În seara inaugurală au mai susţinut recitaluri Andra, laureată a ediţiei din 2005 şi interpretul de fado Paulo Braganca, care a adus parfumul ritmurilor lusitane pe scena Cerbului. Artistul portughez a oferit un moment inedit de neuitat prin interpretarea unor piese din repertoriul Mariei Tănase în registrul unic al muzicii fado. Reprezentanții României la cea mai recentă ediție Eurovision, trupa The Humans, au cântat, în premieră, două piese proaspăt înregistrate în studio, dar și câteva melodii care au rămas în memoria edițiilor anterioare ale Cerbului de Aur.

Desfăşurat în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov, în anul Centenarului României şi semicentenarului Cerbului de Aur, festivalul va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului, spectacolul România Centenar şi evenimente adiacente.

Secţiunea concurs a Festivalului, va avea 18 protagonişti. Republica Moldova este reprezentată de cântăreața Lidia Isac. Artişti din 15 ţări vor încerca să obţină Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

Toate informațiile sunt disponibile pe site-ul oficial al Festivalului Internațional Cerbul de Aur: http://cerbuldeaur.ro