În perioada 5 – 6 aprilie, în incinta Centrului de Excelență în Domeniul TIC,  Tekwill, s-a desfășurat etapa locală a competiției inginerești EBEC Chișinău 2019. După desemnarea câștigătorilor locali, pe aceștia îi așteaptă continuarea competiției la nivel european. Iată cine sunt reprezentanții noștri.

EBEC – European BEST Engineering Competition este o competiție inginerească de nivel european constituită din 3 etape: locală, regională și internațională. Câștigătorii etapei locale din Chișinău vor concura cu echipele din Iași, Cluj-Napoca, București și Brașov la cea de a doua etapă care se va desfășura la București, România.

În cadrul competiției s-au propus 2 probe: Case Study și Team Design.

La proba Case Study cei 20 de participanți, lucrând în echipe a câte 4, au realizat un proiect pe tema : „Soluționarea problemei parcărilor în raza municipiului Chișinău”. Câștigătorii s-au dovedit a fi echipa „Inovators”, formată din studenții: Munteanu Dorin, Carolina Vlascenco, Viscun-Munteanu Grigore, Rusanovschi Mihaela.

La Team Design alte 5 echipe și-au testat abilitățile de inginer-inventator, care au avut sarcina să construiască un prototip funcționabil ce va fi capabil să măsoare distanțe mici și mari, în metri și centimetri. Echipa învingătoare a fost „-1”, constituită din 4 tineri: Gușanu Victor, Railean Denis,  Ciocan Marin, Terman Emil.

Studenții câștigători au fost premiați cu diplome și premii atât din partea organizatorilor cât și a partenerilor: Universitatea Tehnică a Moldovei și Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova. Aceștia vor avea posibilitatea de a reprezenta Republica Moldova la etapa regională -EBEC R&RM 2019, care va avea loc la București, în luna mai.  Participanții s-au ales cu diplome de participare și premii din partea UTM.

Evenimentul, ajuns anul acesta la cea de-a 10 ediție, a fost organizat de Grupul Local „BEST Chișinău” exclusiv pentru studenții Universității Tehnice a Moldovei.

*Grupul Local BEST Chișinău (Board of European Students of Technology) este o organizație studențească de nivel european, care activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei din anul 2007 și are drept misiune dezvoltarea studenților.