Cartea „Eat like Moldovans” a Natei Albot va fi premiată pe 28 mai într-un eveniment marca Gourmand World Cook Book Award pentru cea mai bună carte în categoria „Bucătărie din Europa de Est”. Despre acest lucru a anunțat Andrei Bolocan într-un video cu autoarea cărții. 

Varianta în limba română a cărții se intitulează „Moldova din Bucătăria mamei mele” și a fost scrisă cu suportul mamei Natei, doamna Alexandra Albot, care și-a dezvăluit fiicei sale, apoi întregii luni cele mai deosebite rețete pe care pe știe și pune în practică de ani de zile. Cartea este ilustrată cu fotografiile a trei fotografi și conține mai multe capitole, cu fiecare parte a bucătăriei tradiționale unei familii de la noi.

Despre faptul că a obținut un premiu, Nata Albot anunța încă acum câteva luni – iată că pe 28 mai autoarea va merge în China pentru a-și ridica trofeul bine-meritat.

„Un lucru bucură tare, că ei acolo, printre sutele de cărți întrate în concurs, au decis că Moldova există pe harta culinară a lumii. Cine știe, poate la anul dau năvală mii de gurmanzi să ne guste bucătăria”, scria atunci Nata Albot pe pagina sa.

 Nata Albot despre cartea sa: „Nu știu dacă mai este o carte scrisă de moldoveni care să fi ajuns acolo unde au mers rețetele mamei mele”