Vine weekend-ul şi nu ştii unde să mergi pentru a te elibera de stresul acumulat în timpul săptămânii? Noi venim cu soluţia, sugerându-ţi cele mai noi piese de teatru, festivaluri, expoziţii, dar şi ce se mai întâmplă prin cluburile capitalei.

La Teatru

Sâmbătă, 5 noiembrie, sunt programate două premiere. Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” vă aşteaptă cu o adaptare a basmului pentru adulţi „Dragonul” de Evgheni Şvarţ, în regia lui Vadim Prodan. Iar la Teatrul „Satiricus” este montată piesa „Ţara asta a uitat de noi” de Constantin Cheianu, în regia lui Sandu Grecu, dedicată celor 20 de ani de independenţă a Republicii Moldova. Începutul spectacolelor: ora 18:00.
Pe cei mici îi puteți duce la Teatrul „Licurici”, unde pe 5 noiembrie se va juca piesa „Cântecul Mierlei”. Spectacolul începe la ora 11:00.

La Expoziții

Iubitorii de pictură sunt aştepaţi în perioada 8-23 noiembrie la Galeria „Constantin Brâncuşi”, unde se va desfășura Bienala Internaţională de pictură. Bienala își propune să valorifice, dar şi să promoveze arta contemporană din Moldova.

La Cinema

La cinematograful „Odeon”, în perioada 3-6 noiembrie va avea loc prima ediție a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est. Acesta debutează joi, 3 noiembrie, 19:00 cu filmul „Crulic”, în regia Ancăi Damian. În celelalte zile ale festivalului mai puteţi urmări best of-urile Anim’est 2010/2011, producţii franceze, britanice sau americane.
Pentru cei cu inima tare, organizatorii au programat pentru 5 noiembrie începând cu ora 23:00, noaptea filmelor de animație bizare “Creepy Animation Night”. Iar în ultima zi a festivalului, începând cu 14:00, vor rula scurtmetraje relizate în perioada 1970-1984 la studiourile Moldova Film, semnate de regizorul Constantin Bălan.

Night life

Clubul Albion gazduieşte pe 4 noiembrie începând cu cu 21:30 trupa românească indie rock, The Amsterdams. Iar pe 5 noiembrie, începând cu 19:00, trupa poloneză Thy Disease va încinge atmosfera în stil rock industrial alături de trupe rock din Moldova precum Demonocracy, Backdoor Syndicate, Soundpark și The Cursed.

Distribuie articolul: