Cea mai mare responsabilitate pentru poluarea mediului o poartă omul. Este nevoie de multă atenţie şi de mai multă responsabilitate din partea fiecăruia, pentru a trăi într-un mediu curat, pentru a respira aer curat, pentru a bea apă curată şi pentru a putea folosi condiţiile de viaţă pe care ni le oferă natura. Echipa Just Vlog, printr-un video postat recent, a încercat să transmită o doză de motivație moldovenilor. Motivația de a începe schimbarea Republicii Moldova.

Foto: publika.md

Just Vlog și proiectul Million Trees au reușit să transmită mesaje utile audienței, chiar au și provocat moldovenii. De asemenea, vei afla despre platforma națională, care și-a propus să planteze un milion de copaci în Republica Moldova.

Oare vor reuși?

Un obiectiv și un scop nobil despre care se merită, dar și trebuie de vorbit. Cei de la Million Trees au un plan destul de îndrăzneț, acesta constă în ideea de a planta un milion de copaci. Au început proiectul în Noiembrie 2020, până acum, ei au reușit să planteze peste 18 mii de copaci. Iar scopul din această toamnă, este de a planta peste 20 de mii de copaci. Și cu siguranță o vor face.

Foto: noi.md

Nadejda Cebotari, care face parte din echipa Million Trees, a povestit câte ceva despre problemele pe care le are Republica Moldova. Deci, se pare că, doar 11 la sută din teritoriul Republicii Moldova este împădurit, astfel, Moldova este plasată în rândul celor mai despădurite țări din Europa. Gradul scăzut de împădurire afectează în mod direct toți factorii de mediu. Atât calitatea aerului, solului, cât și calitatea apei.

Foto: agora.md

În mod direct trebuie să înțelegem, cât de mult afectează lipsa copacilor, și cât de mult ne influențează pe noi ca și oameni.

Copacii previn și diminuează schimbările climatice: seceta, inundațiile și în general toate fenomenele climatice bruște. Cu câți mai mulți copaci o să avem, cu atât mai bine o să fim protejați de aceste fenomene.

Este frumos și plăcut să știi că ai un loc pe care l-ai creat tu. Un loc de mediu, de care ne putem bucura și relaxa”, a spus Nadejda.

Foto: agrobiznes.md

„Ar fi interesant ca fiecare om sau companie, chiar să concureze între ei. Cine a plantat o pădure mai mare și mai frumoasa? Deci, competiția este deschisă”, a mai adăugat Nadejda.

E timpul ca și tu să participi în cadrul împăduririi Republicii Moldova. S-a fixat data de 30 octombrie. Toți doritorii care doresc un mediu mai sănătos trebuie să participe la împădurire. E foarte simplu, dacă ești antreprenor, într-o sâmbătă de 30 octombrie poți să vii cu toată echipa și să faci o faptă bună. Iar dacă ești angajat du-te la director, bate la ușă și spune că este timpul să faceți și altceva în afară de business.

„Mass media, jurnaliști, influenceri, pe toți invităm alături de noi ca să facem și să avem o împădurire mult mai mare”, a spus Mircea Tira, cel care a realizat acest Vlog. 

Nu uita, totul începe de la noi, schimbarea începe de la tine. Fii responsabil de mediul nostru înconjurător!

Distribuie articolul: