Fiecare femeie vrea să fie îngrijită și un pic mai frumoasă. Dar ce ne facem atunci când timpul își pune amprenta sub formă de riduri, iar stresul și viața cotidiană – pe calitatea tenului? În cele ce urmează vă propunem să aflați cum puteți să îmbunătățiți calitatea tenului și să obțineți simetrie facială prin metode nemedicamentoase.

„În goana noastră după frumusețe, de a arăta bine, căutăm cât mai multe metode de a aduce aceasta în aplicație, însă nu cunoaștem că putem arăta bine fără bisturiu, fără creme și diverse produse cosmetice.
Acupunctura este un remediu total natural antiâmbătrânire care reduce liniile fine și ridurile. Aceasta este o metodă veche de vindecare a mediciniii tradiționale chineze, în care niște ace finuțe sunt introduse în ten sau în anumite puncte ale corpului”, spune Natalia Vieru, medic reflexoterapeut.

„Folosind acupunctura cosmetologii au observat că fața își revine la loc, se reduc ridurile, iar tenul feței se îmbunătățește. Astfel, tenul cu acupunctura devine mai hidratat, mai luminos și reduce apariția ridurilor în timp. Toate ridurile apar de la stres. Așa că foarte important este relaxarea pacientului. În timpul ședinței de acupunctură pacienta se relaxează. Tenul feței depinde foarte mult și de ceea ce mâncăm, cum lucrează intenstinul, cum lucrează ficatul, cum lucrează rinichii, orice organ al nostru”, mai menționează medicul în cadrul evenimentului „Medicina beauty sau arată bine fără bisturiu”.

O altă metodă care ajută la îmbunătățirea tenului este aplicarea aparatul Spineliner.
„Noi pierdem din simetria noastră facială pe parcursul vieții. Spineliner este o tehnologie avansată cu anumite impulsuri mecanice, care constă în aplicarea unor impulsuri mecanice la nivelul feței sau a altor regiuni ale corpului. Impactul cu aceste structuri determină apariția unor vibrații cu o anumită fregvență, care însuși o testăm noi pentru a nu aduce careva traume sau este în dependență de fiecare persoană cum acționează”, spune Liliana, specialist în Spineliner.

Cum ajută?
Mecanismul constă în stimularea mecano receptorilor care transmit informații spre creier în anumiți centri nervoși, reduce ridurile prin îmbunătățirea circulației vasculare, reduce contracturile musculare și diminuiază sindromul algic.

„Folosim Spineliner în anumite imperfecțiuni ale feței, cum ar fi: asimetria feței, sunt unele doamne care au avut diverse incidente sau din copilărie au mușchii prea contractați sau prea relaxați; ridicarea sau coborârea pomeților, care putem să o obținem și acasă, atunci când dormim pe o parte.
Prin urmare, Spineliner remodelează structura facială, simetria feței prin relaxarea musculară” a mai precizat specialistul Clinicii „Adler Medical” unica instituție medicală din Republica Moldova care dispune de acest aparat.

„Vă aducem și un experiment. Priviți cum arată această doamnă după 10 proceduri de acupunctură și 5 proceduri de Spineliner. Observăm că ridurile de pe frunte s-au redus, de asemenea s-au redus și ridurile din jurul ochilor și ridurile care erau în jurul bărbiei” a mai remarcat specialistul.

Autor: Anastasia Florea, stagiară

Distribuie articolul: