Patricia Ilco a fost tot timpul pasionată de un stil sănătos  de viață și, mai ales, de produsele cosmetice naturale. Așa că după ce a devenit mamă s-a ivit momentul oportun în viața ei ca să-și creeze propriile produse de îngrijire, făcute în casă, din ingrediente naturale și alese chiar de ea.

Tânăra mămică a realizat că e foarte important ce pune pe propria ei piele, așa că a început să caute soluții pentru a crea cosmetice naturale.

Numele meu este Patricia, am 25 de ani și de profesie sunt inginer – chimist în domeniul producerii cosmeticii şi medicamentelor. Ideea de a crea astfel de produse mi-a venit în timpul concediului de maternitate. La început elaboram produse de îngrijire naturiste. După ce am devenit mamă, am rămas surprinsă cât de mult plastic se consumă în urma utilizării produselor cosmetice, astfel am devenit tot mai preocupată şi de ecologia mediului – am început să caut ambalajele cele mai sigure pentru produsele mele.

Mereu pasionată de domeniul beauty, Patricia a parcurs un drum plin de experiențe interesante: a fost și makeup artist – domeniu ce i-a definit pasiunea pentru culori.

Mereu am fost foarte interesată de domeniul beauty, din acest motiv am urmat un curs de machiaj profesional, de unde a început toată pasiunea mea faţă de cosmetice, texturi şi culori. E o lume magică, culorile pot fi combinate până la infinit, iar roşu poate fi de 100 de feluri. Marea mea inspiraţie – femeia, este cea care pentru care am decis să creez produse cosmetice exclusive, formulate cu grijă doar din minerale pure.

Deține o mică afacere și din mâinile ei pricepute ies la lumină produse cosmetice create doar din ingrediente naturale, neprocesate. Spune că fiecare produs reprezintă o bucată din natură.

În prezent am reuşit să înfiinţez propria afacere în domeniul producerii cosmeticii decorative minerale. Mi-am dorit mereu să o fac la un nivel profesional, iar anii de studenţie prin laboratorele de chimie şi-au lăsat amprenta. În sfârşit am reuşit să îmi construiesc propriul laborator de producere, unde sunt create cu multă dedicaţie produsele mele de suflet – MONA.

Le numesc produse de suflet, fiindcă o mare parte din procesele de lucru sunt artizanale, fapt ce implică multă încărcătură emoţională şi energie. Într-adevăr, producerea este una din cele mai grele domenii, dar mie mereu mi-au plăcut provocările.

Toate sunt complet lipsite de aditivi chimici – conservanți, coloranți, întăritori artificiali, detergenți sau arome sintetice. Sunt biodegradabile, având și ambalaje biodegradabile sau, acolo unde nu este posibil, din materiale reciclabile.

 Linia de produse cosmetice este acum într-o continuă dezvoltare, avem la moment în producere bază de machiaj cu efect iluminator, rujuri de buze în diverse nuanţe şi pudre minerale.

Toate produsele sunt formulate pe bază naturală, cu adaos de minerale pure. Cosmetica minerală este recunoscută pentru compatibilitate excelentă cu pielea, pentru protecţia solară şi texturi uşoare, care permit pielii să respire. Ideea a fost să creez produse cosmetice inofensive pentru utilizarea zilnică şi care nu ar polua excesiv mediul, iar toate ambalajele pe care le utilizăm la moment sunt reciclabile şi reutilizabile.

Participă și la târguri handmade în oraș. Reacțiile pozitive primite în urmă interacțiunii directe cu clienții o încurajează să se devolte și mai mult.

Cosmetica minerală creată de mine este destinată femeilor de toate vârstele, inclusiv fetelor care abia încep să aplice machiajul zilnic. Formula naturală determină o compatibilitate foarte bună cu toate tipurile de ten.

Mă bucură faptul că în ultima perioadă produsele cosmetice pe care le formulez au trecut de hotarele ţării. Am transmis cu mult drag produsele în România, Italia, Germania, Irlanda şi Finlanda.

Mesajul Patriciei pentru femeia secolului XXI:

Femeie fii puternică şi ascultă-ţi inima pentru că ea nu te va minte niciodată. Totul începe de la iubire, învaţă să te iubeşti şi să te apreciezi, astfel vei da viaţă şi sens tuturor lucrurilor ce te înconjoară.

În ritmul alert şi stresant al vieţii actuale, încearcă să îţi dedici neapărat acele câteva minute pentru relaxare şi ritualuri de beauty, care îţi vor aduce atât de multă energie bună şi putere de a crea lucruri frumoase.

Într-o lume plină de războaie, noi, femeile, trebuie să fim ambasadorii păcii, prin promovarea iubirii şi a lucrurilor frumoase!

Dragă Patricia, echipa ea.md îți mulțumește pentru interviul acordat și îți dorește succes!

Autor: Elena Țurcanu

Photo Credit: Patricia Ilco

Distribuie articolul: