Pe Alina Poloboc ați reușit să o îndrăgiți grație proiectului de televiziune căruia i s-a dedicat cu trup și suflet. Și cum inima nu o lăsa în pace, spunându-i să-și facă bagajele, să inspire adânc și să plece, frumoasa moldoveancă așa a și făcut. Astăzi, este pictoriță de succes în Spania și savurează fiecare clipă din destinul pe care și l-a făurit. Am îndrăznit să o descoasem de emoții, mai ales că acum câteva zile, tânăra pictoriță și-a vernisat prima expoziție la Palma de Mallorca. Am descoperit o femeie care își trăiește viața cu eleganță și intensitate, iar despre acest lucru veți afla și voi, chiar de la EA.

14358995_596656270520824_7833679788154238767_n„Întodeauna încercam să găsesc acel CEVA în această viață, care să mă facă cu adevărat fericită. Sunt mereu în căutare de senzații noi, lucruri, locuri, oameni, cunoștințe, bucătării, limbi, culturi etc. Simt o continuă sete de cunoaștere. Nu mă mulțumesc cu puținul și mereu tind spre ceva mai mult și mai bun. Vreau să cuprind și să descopăr universul.

După o experiență frumoasă în una din televiziunile Republicii Moldova, unde am prezent o emisiune matinală de divertisment zilnic în direct, împreună cu fostul meu coleg, Ion Jalbă, sosise momentul în care am simțit că trebuie să fac o schimbare și să merg mai departe.

La câteva săptămâni după ce mi-am încheiat cariera în televiziune, am plecat în Italia. Acolo am trăit timp de o lună în nordul Italiei. Bolzano este un oraș-poveste, verde și special prin faptul că are o mulțime de lacuri și este înconjurat de munți. Pentru că trăisem deja un an an acest oraș, înainte să lucrez în televiziune, cunoșteam bine limba, locurile și oamenii de acolo. Dar simțeam că mă așteaptă altceva.

IMG_20170501_195931_042

După o lună la Bolzano, m-am mutat la Milano, unde am mai trăit o lună și deja mă gândeam unde să plec mai departe, pentru că acest oraș nu era pentru mine, eram mereu în căutarea unei liniști și păci sufletești.

În timp ce locuiam la Milano, am plecat pentru a doua oară în vacanță în Palma de Mallorca, unde am stat o săptămână și nu mai voiam să mai plec de acolo niciodată. M-am întors la Milano, mi-am făcut valizele și peste o săptămână m-am mutat în Palma de Mallorca – un colț de rai.

Nu aveam idee de ce mă așteaptă și ce voi face aici, cum îmi voi câștiga pâinea și cât voi rezista aici, necunoscând pe nimeni. Am închiriat un apartament în centrul orașului și am zis că stau o lună și dacă mă adaptez ușor, rămân, dacă nu – caut o nouă destinație. Însă acest loc m-a cucerit din primele zile, îmi plăcea cum mă simțeam aici, aveam marea la picioare, munți, clima perfectă și o energie foarte bună.

IMG_20170430_104852_114

Sunt în Spania de 9 luni și am semnat peste 20 de opere de artă (așa îmi place mie să le numesc). Fiecare lucrare este pentru mine ca un copil, o creație unică și specială.

În urmă cu 3 zile, mi-am realizat unul din cele mai mari visuri – prima expoziție în Palma de Mallorca. Încă îmi revin după acel eveniment, pentru că și azi mă copleșesc emoții după acea zi. Am cunoscut o mulțime de oameni interesanți și creativi din diferite țări, care apreciază arta și am primit multe complimente și încurajări, care înseamnă mult pentru mine. Scopul meu de bază a fost participarea, însă am avut parte de surprize foarte plăcute. Am vândut două picturi și am o comandă pe care urmează să o realizez pentru proprietara hotelului, pe teritoriul căruia a avut loc expoziția. Deja îmi planific următoarea expoziție, care va avea loc în curând.

IMG_20170502_203327_475

Spania este acum țara Nr.1 pentru mine, sunt îndrăgostită de această țară, de cultură, de limbă, de mâncare, de dansuri și de muzică. Dar nu știu unde pot fi mâine, sunt mereu pregătită pentru noi provocări, pentru schimbări radicale în viața mea, desigur dacă sunt spre mai bine.

Duetul „Artă & Spania” mi se asociază cu pasiune, dragoste, iubire, artă, culori, căldură, paella, mare, soare și vis.

Pictez doar atunci când am inspirație, când am gânduri și emoții frumoase, pentru că vreau ca operele mele de artă să radieze energie pozitivă și atunci când vor înfrumuseța pereții unei case, să transmită căldură și dragostea pe care o transmit. Pasiunea mea față de pictură s-a transformat în job, pentru că fac asta zilnic și trăiesc din asta. Pictez mereu însoțită de flacăra lumânărilor, care transmite căldură creațiilor mele și curăță energia din spațiu și muzica ce mă inspiră.

IMG_20170501_150535_447

Alina Poloboc, da, este un simbol al eleganței, nu doar în felul de a se îmbrăca, dar și în felul de a-ți trăi viața. Îmi plac lucrurile simple și calitative, care să se potrivească personalității. Îmi plac lucrurile fine și rafinate.

Blogul meu – silhouetteofelegance.com, a fost creat acum un an, din motivu că eram foarte des în călătorii și aveam nevoia să-mi exprim sentimetele. Pe blog scriu despre călătorii, pantofi (pentru că sunt pasionată de pantofi de calitate, originali și cu personalitate) și despre artă. Am avut o perioadă în care am avut nevoie să mă acomodez cu noua viață și am făcut o pauză, dar deja am început să am din nou inspirație și deja îmi voi bucura admiratorii cu noi postări în care îi voi motiva și pe alții. Planific să fac în curând niște schimbări pe blog, dar va fi o surpriză.

18298541_1677975982219147_2620052439948066816_n

Mereu am fost o persoană foarte activă și îmi place să fiu așa, pentru că îmi trăiesc din plin fiecare zi. Trăiesc cu ideea că dacă există o dorință adevărată, atunci le reușești pe toate. De obicei pictez în prima jumătate a zilei, când am parte de mai multă lumină în studio, apoi merg la școală de dansuri latino, care mă încântă.

Fac sală, alerg pe malul mării, mă alimentez sănătos și la timp, învăț spaniola la un nivel mai înalt și în curând voi începe să practic și ore de pian (acesta fiind un vis de-al meu de mult timp). Reușesc să călătoresc atât pe teritoriul Spaniei, cât și în afară.

Sunt pasionată de flori și am balconul plin de plante, de care am grijă zilnic. Scriu pe blog când am inspirație și mai am foarte multe alte lucruri pe care le fac zilnic și le reușesc. Așa că nu o să mă auziți niciodată plângându-mă că nu am timp să fac ceva.

IMG_20170430_230859_426

Îmi place foarte mult să mănânc, savurez fiecare bucățică pe care o pun în gură. Însă mereu creez un echilibru între a mânca bine și sănătos și a avea o viață activă.

Alerg de 3 sau 4 ori pe săptămână, merg la sală și practic dansurile de 3 sau 4 ori pe săptămână, așa că îmi mențin silueta într-o formă bună, iar organismul – sănatos. Am unele reguli pe care le încalc foarte rar. De exemplu imediat de cum mă trezesc, beau un pahar sau doua de apă, peste jumătate de oră iau micul dejun, care constă din cereale și fructe uscate. La prânz mănânc carne sau pește cu legume coapte sau la grătar. Cina este un pic mai lejeră. Între mesele principale mereu mai ciugulesc câte ceva, beau multă apă și zilnic câte un pahar sau două de fresh-uri.

De obicei îmi ascult organismul și îi dau ceea ce îmi cere. Așa că nu-mi place să mă abțin de la ceva mai puțin sănătos, cum ar fi ciocolățelele, însă oricum mai mult consum ciocolata neagră-amară.

18160701_2280540652171498_8423780543748898816_n

Călătoria vieții abia urmează să o descopăr, pentru că am o mulțime de destinații noi pe care urmează să le vizitez. Am văzut practic toate țările din Europa și încet am trecut la cele din afară. Vreau sa vizitez toată Asia în timpul apropiat. Una din țările care m-a impresionat cel mai mult până în prezent este India, însă am stat foarte puțin acolo și simt nevoia de a mă întoarce și de a descoperi mai multe acolo.

fvd

Viitorul meu, în următorii ani, îl văd în culorile roșu și alb, pentru că sunt culorile mele favorite și fiindcă pentru mine ,roșul este putere, siguranță, iubire, încredere, pasiune și perseverență. Albul semnifică puritatea, prosperitatea, aerul și transparența.

Mesajul meu pentru femeile pasionate este să-și urmeze visurile, să-și asculte sufletul, să fie atente la semnele pe care le oferă viața, să nu le fie frică de nimic și să fie mereu gata de schimbari. Să nu cedeze și să lupte pentru ceea ce le oferă cea mai mare plăcere în viață!

IMG_20170502_204614_953

Foto: Arhiva personală/Alina PolobocSilhouette of Elegance