În urma incendiului de la Piatra Neamț, unde zece pacienți au murit arși de vii,  toate spitalele din Moldova vor fi evaluate din punct de vedere antiincediar. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecție Socială care precizează că, totodată, vor fi desfășurate instruiri privind elementele cheie în prevenirea incediilor și informarea pacienților și personalului medical referitor la măsurile de evacuare în cazul situațiilor excepționale, informează AGORA.md.

În prezent, în instituțiile medicale sunt internați 3.163 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19. Conducerea MSMPS coordonează  și comunică permanent cu Direcția generală asistență socială și sănătate a mun. Chișinău și cu instituțiile medicale raionale, privind internarea pacienților.

În prezent situația este stabilă, paturi sunt suficiente, iar în cazul suplinirii locurilor în  unele instituții, pacienții sunt redirecționați către alte  instituții medicale.

MSMPS reiterează apelul său către populație să respecte toate măsurile de protecție și să se adreseze imediat la medicul de familie sau la Serviciul 112, la primele simptome de boală și să nu recurgă la autotratamente, ci doar la administrarea medicamentele prescrise de lucrătorii medicali.

Menționăm că, Spitalului Județean Piatra Neamț a fost acaparat de flăcări în după-amiaza zilei de 14 noiembrie. Numărul bolnavilor care și-au pierdut viața în urma incendiului de la Piatra-Neamț a ajuns la zece.

Peste două zile, directorul Spitalului Județean Neamț, Lucian Micu, a anunțat că își dă demisia.