România a impus interdicții de intrare pentru 116 persoane care au participat la protestele lui Șor din București în timpul congresului Partidului Popular European. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Viorel Tențiu, șeful Biroului Interpol din Moldova.

Potrivit sursei citate, interdicția s-a aplicat de către Ministerul de Externe al României. Tențiu nu a precizat perioada pentru care va fi valabilă restricția în privința moldovenilor.

„Interdicția a fost aplicată în urma unor analize și respectiv, ca și concluzie, acei tineri au prezentat și prezintă pericol pentru securitatea națională a României. Mai mult ca atât, aici a fost vorba despre România, însă, în cazul în care alți tineri sau aceeași tineri vor prezenta pericol și pentru alte state europene la fel va fi aplicată interdicția deoarece ei la direct atentează la securitatea națională a oricărui stat”, a declarat Viorel Tențiu.

Oficialul nu a exclus că lista ar putea fi extinsă.

Precizăm că, despre finanțarea protestelor de la București în timpul vizitei Maiei Sandu, de către un grup criminal organizat, au anunțat anterior în cadrul unei conferințe de presă șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, dar și procuroare șefă anticorupție, Veronica Dragalin.

Distribuie articolul: