Dorin Frecăuțanu are pasiunea pentru dans de când avea șanse ani şi se mişca prin casă pe muzica de la televizor. Acum, la ai săi 34 de ani a reușit să acumuleze o mulțime de succese, experiențe și realizări frumoase, pe care le transmite mai departe generațiilor mai mici.

De câțiva ani buni, moldoveanul Dorin Frecăuțanu locuiește în Hong Kong, unde și activează în calitate de profesor, coregraf și arbitru de dans. A început să danseze la vârsta de șase ani, mai apoi a făcut o pauză, iar la 11 ani a început din nou să danseze la o școală din Bălți. Când a împlinit 16 ani a început să frecventeze Clubul sportiv „Codreanca” din Chișinău. După mai multe succese cu acest club, la 20 de ani tânărul a plecat să-și continue studiile în Italia, la Academia di Verona și Torino.

De mic copil a practicat mai multe sporturi, dar s-a oprit la dans. Era pasionat de ambele tipuri: standard și latino-american, dar după o perioadă a decis să facă numai latino-american.

Dorin Frecăuțanu și Marina Sergheeva

„A trăit și trăiește fără sărbători, nu știe ce este Crăciunul, Paștele sau duminica, mereu este la antrenamente”, spune mama lui Dorin pentru EA.md.

Dorin Frecăuțanu duce faima Moldovei în lumea întreagă: Asia, Japonia, America, Africa de Sud, unde numeroase cluburi de dans îl solicită să predea și să fie arbitru la competiții internaționale.

În anul 2007, împreună cu Marina Sergheeva, Dorin a cucerit medalia de aur la Campionatul European de Dans Latin, devenind astfel Campionul Europei. Primul lor concurs a fost în Marea Britanie, în 2014. La categoria dans latin, aceștia ocupă locul I în lume și desigur primul loc în Republica Moldova. A dansat și la concursuri mondiale unde este al patrulea în lume.

Mai jos puteți viziona prestația lui Dorin Frecăuțanu și Marina Sergheeva, la Campionatul European de Dans Latin:

Pe 13 și 14 Aprilie după 14 ani, Dorin Frecăuțanu se întoarce în Moldova unde va fi arbitru și va face show la un celebru concurs de dans – Moldova Dance Festival 2019 WDC Word Cup Professional Smooth 2019.

Foto: Arhivă personală