Două persoane în vârstă din Philadelphia, Marjorie Fiterman, în vârstă de 102 de ani, și Bernie Littman, în vârstă de 100 de ani, s-au căsătorit duminică, 19 mai, la azilul de bătrâni unde s-au întâlnit acum nouă ani. Există posibilitatea ca cei doi să intre în Guinness Book pentru cea mai mare vârstă agregată a unui cuplu proaspăt căsătorit.

O nepoată a lui Littman a declarat că familia lor a fost încântată să afle că acesta și-a găsit un partener cu care să petreacă timp și să facă activități în azil. Ea a adăugat că au fost norocoși să se găsească unul pe celălalt și că s-au sprijinit reciproc, mai ales în timpul pandemiei COVID-19.

Patru generații din familia lui Bernie Littman s-au adunat pentru a sărbători momentul în care centenarii s-au căsătorit.

Rabinul Adam Wohlberg, care a oficiat nunta, a declarat pentru postul american de televiziune Fox News:

Majoritatea cuplurilor pe care le căsătoresc în zilele noastre s-au cunoscut pe un fel de aplicație de dating. Eu prefer cu mult mai mult metodele vechi. Locuiești în aceeași clădire, te întâlnești din întâmplare și te îndrăgostești”.

În loc să dea sfaturi pe care le-ar putea oferi în mod normal cuplurilor la o nunta, Wohlberg le-a spus celor doi: „Fiecare dintre voi a acumulat deja o viață întreaga de înțelepciune și experientă, iar atitudinile, sentimentele și opiniile voastre sunt destul de bine formulate în acest moment”.

Rabinul a accentuat că, în ciuda faptului că vor continua să evolueze și să învețe în continuare, legătura lor profundă nu va suferi. „Asta nu înseamnă că nu veți continua să învățați și să vă dezvoltați ca oameni. Dar cred că este sigur să spun, că ceea ce ați stabilit ca iubiți unul pe celălalt – ei bine, aceste lucruri nu sunt pe cale să se schimbe”.

Rabinul a mai precizat că cei doi aproape că și-au intersectat drumurile cu mulți ani înainte de a se întalni, deoarece amândoi au urmat cursurile Universității din Pennsylvania în aceeași perioadă.

Într-o notă plină de umor, Adam Wohlberg și-a imaginat deja pe cei doi pe coperta viitoarei ediții a revistei absolvenților.

Pe lângă aceasta, este de așteptat ca cei doi să doboare recordul Guinness Book pentru cea mai mare vârstă agregată a unui cuplu proaspăt căsătorit. Recordul actual este deținut de cuplul din Sussex, Doreen și George Kirby, care aveau o vârstă combinată de 194 de ani și 279 de zile când au spus “Da” în iunie 2015, conform site-ului Guinness World Records.

Distribuie articolul: