Olesea și Irina sunt două surori care împărtășesc aceeași pasiune pentru flori și crearea aranjamentelor, în special din suculente, iar această dragoste au moștenit-o chiar de la mama lor. Astăzi, vă povestim cum și-au transformat pasiunea într-o mică și frumoasă afacere verde.

Olesea Vulpe este lector universitar, dar la moment se află în concediul de îngrijire a copilului, perioadă de care se bucură la maxim. Irina Chirijiu este hairstylistă și are propriul salon de înfrumusețare. Aceasta iubește să aducă zâmbet pe buzele femeilor atunci când se uită în oglindă.

„Dragostea pentru flori o avem încă de mici copii, așa cum mama iubește foarte mult florile și mereu am avut grădina colorată și parfumată. Vreo 5 ani în urmă am început să creez buchete din fructe care au fost foarte solicitate pentru tot felul de evenimente, dar am luat o pauză de la acestea din lipsă de timp. Cât despre Dream Green Terarium, ideea a apărut relativ recent când împreună cu sora mai mică, Irina, am vrut să amenajăm salonul ei de frumusețe, cu flori mai deosebite care să dea o notă de prospețime și rafinament. Clientele salonului au apreciat terariile și astfel au apărut primele solicitări”, povestește Olesea.

„Pentru terariile noastre folosim doar plante suculente și cactuși care necesită o îngrijire minimă și se rezumă la o cantitate foarte mică de apă, o dată la 2-3 săptămâni (depinde de vasul în care este plantat) și la multă lumină, dar ferite de razele directe ale soarelui. Terariile sunt un decor perfect pentru mesele de birou, noptiere, bibliotecă sau orice alt loc bine iluminat așa cum suculentele au nevoie de lumină minim 6 ore pe zi. Da, și bineînțeles necesită foarte multă admirație”, mai povestește ea.

„Inspirația vine mereu în primul rând din pasiune. De exemplu, cu ocazia sfârșitului de an școlar ne-am gândit să oferim altfel de buchete profesorilor. Astfel a apărut ideea de a crea terarii în cărți. În curând vom elabora o nouă „ediție” de terarii cărți cu ocazia începutului de an școlar care, cu siguranță, vor bucura orice profesor și vor crea o atmosferă plăcută pe tot parcursul anului academic. Ideile vin și de la clienții noștri care își doresc un anume fel de plante, un anume vas etc.”, dezvăluie femeia.

Suculentele din compoziția terariului sunt înmulțite și crescute pe loc: „În medie avem nevoie de 1-2 zile pentru a crea un terariu. Plantele suculente în mare parte deja le înmulțim și creștem noi pentru că am reușit să colecționăm de peste tot. Așteptăm soiuri noi de suculente de peste hotare. Varietatea suculentelor este foarte mare, dar din cauza interdicțiilor vamale din perioada pandemiei, nu putem să le aducem pe toate care ni le-am dori. Dar, cu siguranță, în curând vom avea o colecție mult mai bogată și diversă”

„Frumusețea e în ochii privitorului” zicem noi.  Cel ce vrea să vadă frumusețea o va vedea în orice fir de iarbă. Noi vrem să aducem o doză de prospețime și energia naturii în casele clienților noștri, să creăm acel loc de relaxare unde vrei să îți iei „pauza de bine” fie că aceasta e o cafea savurată, câteva rânduri citite dintr-o carte sau pur și simplu un minut de tăcere”

Foto: Arhiva personală