E comod atunci când, pe timp de izolare, teatrul vine singur la tine. Iată ce titluri de spectacole vă propune pentru vizionare online, în zilele de weekend, Teatrul Național Satiricus „Ion Luca Caragiale”.

Vineri, 17 Aprilie, MOLIÈRE de Mihail BULGAKOV

Dizgraţia regală şi cabala neagră – aceste două umbre uriaşe îl urmăresc pe Moliere, aducându-i, în cele din urmă, peirea. Celebra lui trupă, care îşi avea sediul la Palais-Royal, e condamnată la o dispariţie lentă. Privitorul, şi el, îşi vede micimea în faţa acelui mecanism statal implacabil, ce nimiceşte minţi ilustre şi mutilează sensibilităţi neordinare. Procedeul scenografic, prin care spectatorii se identifică cu nişte ţinte dintr-un tir infernal, reprezintă una din sursele de sugestivitate, de inventivitate ale reprezentaţiei dinamizate de momentele dansante, dar bazate, înainte de toate, pe cuvânt.

Sâmbătă, 18 Aprilie, BĂTRÂNII NOȘTRI de Dumitru CRUDU

Alexandru Grecu, regizorul spectacolului, a declarat că acest spectacol este un element al unui complex de acţiuni pe care trebuie să le întreprindă societatea pentru a readuce bătrânii la masa demnităţii umane. „Am făcut un spectacol
despre viaţa dramatică a unor bătrâni, dar e, de fapt, un spectacol despre viaţa întregii societăţi şi e o temă de gândit şi de acţionat pentru fiecare în parte”.

Spectacole realizate de Sandu GRECU.

Vizionarea spectacolelor difuzate online, pe pagina oficială de Facebook a teatrului, este gratuită. Teatrul Național Satiricus nu percepe bilet pentru evenimentele difuzate pe internet.

Stați în casă!
Aveți grijă de voi și de-ai voștri.
#stațiacasă