Vremea rece de afară ne-a închis în case și pentru că vine weekendul ne-am gândit să îți recomandăm două filme apărute pe Netflix, pe care cu siguranță nu trebuie să le ratezi și despre care vei discuta încă mult timp după vizionare. Sunt două pelicule diferite ca gen, dar care te vor prinde de la primul cadru și te vor ține într-o constantă alertă.

Primul pe listă este „The guilty”, regizat de Antoine Fuqua și produs de Jake Gyllenhaal. Filmul este un remake după o peliculă nordică omonimă, doar că reinterpretarea mi s-a părut net superioară. Jake Gyllenhaal joacă într-un one man show, întreg filmul fiind construit în jurul său.

Acesta este în rolul unui polițist care timp de 8 luni de zile este înlăturat din poziția sa și ajunge să fie operator în call centrul serviciilor speciale. Acesta primește apeluri de la diferite persoane aflate în pericol, dar doar unul îi dă lumea peste cap, apelul de la Emily. Un film absolut impresionant ca joc artistic, ca îmbinare de mimici, emoții și tensiune crescândă. Trebuie să recunosc că m-a ținut sub presiune pe întreaga sa durată, iar finalul a fost ca o explozie. Deci, dacă ești fana filmelor de calitate, trece-l pe listă chiar acum.

A doua recomandare este serialul „MAID”, o apariție impresionantă, din punctul nostru de vedere. Serialul o are în centrul acțiunii sale pe Alex, o tânără femeie și mamă care încearcă să scape dintr-o relație toxică cu concubinul său, un om care abuzează de alcool și care pare a fi mult prea violent pentru traiul cu un copil. Aceasta pornește în aventura vieții sale de a supraviețui independent, alături de fetița sa. Emoționant, atingând strunele inimii – iată cum am descrie acest serial. Cert este că o să fie pe gustul cinefililor care caută în filme remedii emoționale și empatice.

Ambele pelicule se potrivesc pentru un weekend în familie, alături de cei dragi. Deci, vizionare plăcută!

Distribuie articolul: