Edilul suspendat din funcție se arată deranjat de intenția autorităților de a muta Târgul de Crăciun pe strada 31 august. Dorin Chirtoacă și-a exprimat indignarea, ca de obicei, pe pagina sa oficială de Facebook: „Nu bradul în sine e sarbatoare, ci oamenii adunați în jurul său, cu un vin fiert în mână, pe un cântec de Crăciun și nu în tufari, dar în centru, în locul unde le este drag să se adune de obicei, nu unde li se dă indicație să se adune cei de la Guvern, Primărie. Înțeleg că se poate face frumos și acolo pe 31 August, iar serviciile municipale se vor strădui ca în fiecare an, dar cum va suna „Mergem la brad, la sărbătoare, în spatele Guvernului?”

Dorin Chirtoacă spune că ni se fură sărbătorile de iarnă, căci ele ar trebui să se desfășoare în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde se serbează Hramul Chișinăului, Ziua Independenței, Ziua Limbii Române. Așa este tradiția.

„La noi aceasta s-a încetățănit a fi Piața Marii Adunări Naționale, o „Casă Mare” a Republicii Moldova, unde sunt Statuia lui Ștefan cel Mare, Arcul de Triumf, Clopotnița, Catedrala și alte simboluri ale Plaiului Moldav. Oamenii nu sunt o turmă să îi muți de colo-colo, iar sărbătorile nu au nimic în comun cu transhumanța. Sau poate la unii așa e tradiția, atunci când le vin colindătorii, să nu îi primească în fața casei, dar să îi ducă în spate, mai pe lângă poețică (de la cuvântul „poiată”) și ocol?”

Iată cum stau lucrurile. La ședința operativă a Primăriei de astăzi s-a anunțat că, în acest an, vor fi împodobiți doi pomi de Crăciun. Ca de obicei, Primăria intenționează să instaleze unul în Piața Marii Adunări Naționale, dar și Guvernul vrea un brad lângă fântâna arteziană a Palatului Național „Nicolae Sulac”. Tot în scuarul Palatului se mută și parcul de distracții. Premierul Pavel Filip a decis că Executivul se va implica și în organizarea sărbătorilor de iarnă, care vor fi mutate pe strada 31 august. În perioada 15 decembrie – 14 ianuarie, strada 31 august va fi închisă pentru șoferi. Târgul de Crăciun nu va mai fi în PMAN, ci pe tronsonul Bănulescu-Bodoni-Pușkin.

Vezi și: Dorin Chirtoacă a lansat o nouă versiune a cântecului „Despacito”: „Nu toate reusito, dar pe cat fost posibilito si la cap insurito”