Dorada la cuptor este o rețetă ușoară și foarte simplă. Dacă adăugați, ca și în acest caz, niște cartofi, se dovedește un preparat destul de complet și sănătos. Puteți face această rețetă cu alți pești albi, precum biban de mare sau merluciu. Puteți adăuga și alte legume pentru a adapta felul de mâncare la gusturile fiecărei case.

Reteța de dorada cu cartofi se face prin prepararea mai întâi a cartofilor cu ceapă și coacerea la cuptor cu puțin vin alb. Apoi, le pui pe cele aurii cu sau fără felii de lămâie și le gătești în timpul necesar, astfel încât să fie complet făcute pe interior.

Ingrediente pentru dorada la cuptor cu cartofi pentru 2 persoane

2 pești
4 cartofi
1 ceapă
150 ml de vin alb
Piper negru
1 lămâie
Ulei de măsline VE
Pătrunjel
Sare

Rețete similare cu dorada la cuptor
Rețetele de pește făcute la cuptor sunt ușor și curat de preparat. Dacă vrei rețete asemănătoare cu această dorada, poți prepara biban copt ori somon copt cu cartofi și ardei. De asemenea, puteți găti biban de mare pe spate sau chiar un fel de mâncare bun de merluciu copt.

Să mergem la bucătărie.

Cum se face dorada la cuptor cu cartofi
1. Pentru a pregăti dorada la cuptor trebuie să începeți cu partea care durează cel mai mult să gătească, în acest caz, cartofii.
2. Curățați și spălați cartofii. Tăiați-i rondele, este ceea ce se numește „cartofi de brutărie”, ai grijă să nu fie prea groși.
3. Curățați și tăiați ceapa felii, astfel încât să rămână fâșii lungi.

4. Într-un vas de copt așezați ceapa, deasupra cartofilor, astfel ceapa să nu se ardă, iar deasupra puneți paharul de vin alb, sare și piper negru.

5. De asemenea, adăugați un strop bun de ulei.

6. Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C. Pune-l în mijlocul cuptorului, cu căldură de sus și de jos și fără ventilator.
7. Pune legumele la cuptor pentru 40-45 de minute.

8. După acel timp cartofii vor fi aproape gata, le va mai rămâne puțin.
9. Peste cartofi așezati peștele dorado curățit.

10. Adăugați sare în interiorul doradalor și deasupra.

11. Tăiați lămâia felii și puneți câte două felii în fiecare doradă.

12. Adăugați un strop de vin deasupra fiecărui pește.
13. Pune tava la cuptor pentru încă 20 de minute.
14. Adăugați deasupra puțin pătrunjel tocat și o crenguță de pătrunjel pentru a însoți și prezenta doradale. De asemenea, este foarte frumos dacă decorezi cu mai multe felii de lămâie.

15. Și bucurați-vă de acest preparat foarte complet de dorada la cuptor cu cartofi!

Distribuie articolul: