Doina Descalui este prima sportivă din Moldova calificată la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Sportiva a împlinit pe 4 ianuarie 22 de ani și practică sania din 2017.

Potrivit olympic.md, Doina a devenit și prima reprezentantă feminină a Moldovei care va evolua în proba de sanie la Jocurile Olimpice. Ea este antrenată de Bogdan Macovei, triplu participant la Olimpiadă.

Moldoveanca va debuta la Jocurile Olimpice pe 7 februarie.

Foto: Moldova LUGE

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor începe pe 4 februarie. La ora actuală foarte aproape de calificare sunt biatlonista Alina Stremous și dubloul de la sanie Ionuț Șișcanu – Iulian Oprea.

De la biatlon se mai bat pentru calificare Aliona Ivanova, Alla Gylenko, Mihail Usov, Maxim Makarov și Pavel Magazeev. La sanie, cu cele mai mari șanse de calificare sunt Ionuț Șișcanu și Iulian Oprea, ambii fiind din satul Măcărești, raionul Ungheni.

Lista finală a sportivilor calificați va fi cunoscută pe 17 ianuarie. Apoi, în luna februarie, Beijing va deveni primul oraş care va avea în palmares organizarea atât a Jocurilor Olimpice de vară, cât şi celor de iarnă.

Citește și: A mai rămas o lună până la Jocurile Olimpice de la Beijing. Cine sunt sportivii moldoveni care luptă pentru calificare