Potrivit Digi24, doi bărbați au fost acuzați în legătură cu moartea a 51 de migranți care au fost găsiți într-un camion în San Antonio. Cei doi bărbați sunt cetățeni mexicani care locuiesc ilegal în SUA.

Amintim că, 46 de oameni au fost găsiți morți într-un camion, în Texas. Din primele informații ar fi vorba despre imigranți care au intrat ilegal în Statele Unite, din Mexic. Cadavrele au fost găsite atât înăuntrul, cât și în jurul unui camion abandonat la periferia orașului San Antonio. Alți 16 oameni au fost găsiți în viață, printre aceștia fiind patru copii, care sufereau de insolație și epuizare, scrie BBC.

Așadar, Juan Claudio D’Luna-Mendez și Juan Francisco D’Luna-Bilbao au fost acuzați pentru deținerea ilegală de arme, acuzația fiind făcută în aceeași zi în care au fost găsiți migranții.

Aceștia au fost găsiți după ce anchetatorii au ajuns la locul tragediei din San Antonio. Anchetatorii au verificat plăcuța de înmatriculare a camionului și au aflat adresa la care era vehiculul înregistrat. Polițiștii din San Antonio au supravegheat imobilul respectiv și au observat un bărbat care pleca la volanul unui Ford F-250. El a fost identificat ca fiind D’Luna-Bilbao. Bărbatul avea în mașină o armă de foc, potrivit acuzațiilor.

Tot la aceeași adresă, anchetatorii l-au identificat și pe D’Luna-Mendez.

Cei doi bărbați au fost puși sub acuzare în legătură cu ancheta deschisă după ce 51 de migranți au fost găsiți morți într-un camion, în Texas. Primele informații indicau că era vorba despre imigranți care au intrat ilegal în Statele Unite, din Mexic. Cadavrele au fost găsite atât înăuntrul, cât și în jurul unui camion abandonat la periferia orașului San Antonio.

Camionul a fost găsit după ce echipele de intervenție au fost chemate printr-un apel care semnala găsirea unui cadavru, a declarat șeful pompierilor din San Antonio, Charles Hood.

„Nu ar trebui să deschidem un camion și să vedem acolo cadavre stivă. Niciunul dintre noi nu vine la lucru imaginându-și asta”, a spus el.

El a adăugat că vehiculul, care a fost abandonat de șofer, nu avea aer condiționat, iar în interior nu era nicio sticlă cu apă.

Sursa: Digi24

Distribuie articolul: