Se pare că mărirea prețurilor nu se oprește în loc. Astfel, de pe 1 martie călătoria cu transportul public se scumpește. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„În această perioadă am avut o situație mai complicată, prețurile la combustibil au crescut, iar cererea de transport a fost afectată și de condițiile pandemice din ultimii doi ani”, a declarat Andrei Spînu. 

Pentru rutele interurbane, majorarea este de 10 bani pentru un kilometru, iar în cazul rutelor raionale, scumpirea va fi de până la 20 bani pentru un kilometru. 

Ne dorim ca operatorii să ne fie parteneri, vom face eforturi reale, cum nu s-au mai făcut până acum. Ne așteptăm ca operatorii să fie gata să facă investiții și să aibă mai mult respect pentru consumatori”

„Voi anunța despre lansarea Programului transport modern, care prevede standarde mai înalte pentru serviciile de transport rutier de pasageri. Planul nostru pentru redresarea transportului rutier conține mai multe măsuri, care pun bazele unui parteneriat între autorități și operatori de transport, în beneficiul direct al oamenilor”, a mai adăugat Andrei Spînu. 

Potrivit oficialului, astăzi urmează să fie semnat ordinul referitor la majorarea tarifelor la transportul de pasageri.

Sursa: privesc.eu