La bucătărie, la fel ca și în viață, fericirea se înmulțește doar după ce o împarți cu ceilalți. Pe Emilia Răileanu - o tânără din Pohoarna, Șoldănești, dorința de a-și surprinde sufletul pereche, dar și talentul moștenit de la bunica o ajută să exceleze în food blogging și cofetărie la comandă. Autoarea deliciosului blog bucatariaemiliei.wordpress.com visează să îndulcească tot mai multă lume cu torturi precum nu găsiți în magazine: fără adaosuri, înlocuitori și conservanți. Talentul food-boggeriței de 28 de ani ne inspiră, de aceea am ținut să îi răpim un interviu!

15822698_596509477212012_8397469737646678515_nDragă Emy, vom începe acest interviu prin a te descoase de la cine ți-ai moştenit talentul de a găti şi ce te-a impulsionat să îl transformi într-o vocație.

Talentul de a găti cred ca l-am moștenit de la bunica mea, ei îi plăcea foarte mult să gătească. Dar și de la mama. Când eram mici, în fiecare săptămână ne bucura cu câte un tort delicios. De aici mi-a venit și mie ideea pentru dulciurile la comandă. Vreau să bucur cât mai mulți copii cu torturi gustoase și personalizate.

4

16178461_606523222877304_5368399307141531488_oCum a pornit slăbiciunea ta pentru deserturi şi de ce fel de rezultate te bucuri acum?

Totul a început acum un an. Îmi doream ca la zilele de naștere să avem un tort proaspăt și rafinat. Am cumpărat de câteva ori tort din magazine și nu l-am putut mânca până la sfârșit.

Și atunci mi-am propus să încerc să fac un tort ca la mama. Prietenul meu Petru, este cel cel mai mare critic al meu.  El gustă din preparatele mele și îmi dă idei să le îmbunătățesc pentru a fi perfecte.

Cea mai mare plăcere este atunci când clienții îmi scriu mesaje cu mulțumiri și revin cu mare drag la noi comenzi.

t5

t6Ce politică de ingrediente adopţi în prepararea deserturilor şi ce mesaj transmiți lumii cu fiecare desert preparat?

Îmi place să folosesc mereu ingrediente de calitate înaltă și cât mai proaspete. Optez pentru produse naturale: mascarpone, cremă de brânză, frișcă naturală, etc. Fiecare desert este făcut cu multă dragoste și atenție.

Tuturor gurmanzilor, care într-adevar vor să se alinte cu un desert natural și un gust combinat perfect, le transmit pe această cale să comande torturi homemade. Cu fiecare tort mă perfecționez la capitolul gust și decor.

Acum observ și impresiile noi ale prietenilor, care cel ma des vin la un ceai cu o felie de tort, iar la ultima felie stingem lumina. 🙂

Cum te-a atras ideea să faci food blogging? Ai reuşit să îl transformi într-o sursă de venit profitabilă?

Am început să gătesc acum 7 ani, îmi doream să-mi bucur prietenul cu ceva nou și gustos. El, fiind fotograf și văzând că îmi reușește, a început să-mi fotografieze mâncarea și mi-a sugerat ideea să fac un blog culinar.

Navigam ore în șir pe internet după rețete noi, pentru că de fiecare dată când urmez o rețetă nouă, experimentez și o modific după gustul nostru. Pe blogul meu am postat cele mai gustoase rețete în opinia noastră. Nu am un profit din blog, îl gestionez din plăcerea de a împărtăși ceea ce îmi place să fac. Daca în viitor voi avea un profit din el, voi fi mai bucuroasă!

pastai.original

Dezvăluie-ne câteva secrete legate de fotografiile apetisante care apar pe blogul tău.

Secretul se ascunde la prietenul meu, care e fotograf, după cum am mai spus. Eu mă strădui ca mâncarea să arate frumos și apetisant pe farfurie, iar el redă asta în fotografiile pe care le realizează. De la el am învățat cum să fac și eu poze, să le aranjez în cadru și să editez apoi imaginile.

1

Vorbeşte-ne despre concursul român de gastromomie la care ai participat şi unde ai reuşit să obții un loc de vârf.

Am participat la concursul „Călătorie culinară cu Laura Adamache”, în noiembrie-decembrie 2015. A fost compus din 3 etape, am prezentat 3 rețete din diferite țări: din bucătăria italiană, franceză și românească. La toate etapele erau câte 3 câștigători și premiul presupunea 2 cărți culinare.

La toate etapele am obținut primul loc și am câștigat premiul mare: 10 cărți din colecția Laurei Adamache (bloggeriță culinară și autoarea cărților din categoria 24 de rețete delicioase și ușor de preparat).  Am avut dorința și scopul să câștig la acest concurs și am reușit. A fost extrem de frumoasă experiența obținută la concurs.

cds

Presupun acum că ai o bucătărie extrem de dotată din punct de vedere tehnologic. Cât de des investeşti în noi articole şi la care din ele nu ai renunța niciodată?

IMG-20170508-WA0006În trecut, în bucătărie aveam numai ce era necesar pentru o gospodină. Am lucrat cum lucra mama: fără multe utilaje, dar de când am început să fac torturi la comandă, în bucătăria mea au aparut diferite accesorii și articole pentru preparea dulciurilor.

Din banii câștigați, prefer să învestesc în articole de bucătărie, pentru a-mi ușura și perfecționa munca. Nu am cele mai performante utilaje, dar mă descurc și cu ele. Nu aș renunța niciodată la mixerul de masă, el este ajutorul meu în bucătărie.

Ce alte activități ai pe agendă în fiecare zi şi cum îți gestionezi timpul ca să le reuşeşti pe toate?

Îmi place să-mi planific totul din timp, îmi notez în agendă toate comenzile de tort. Pe lângă torturi, mai am un job care îmi place. Mă ocup de marketing la Delmark – o companie autohtonă, producătoare de ciuperci. O dată pe săptămână testez câte o rețetă nouă cu ciuperci. Rețetele care ne plac cel mai mult le postez atât pe site, cât și pe blogul meu. Ca să obțin mereu ceea ce doresc, vreau să lucrez mai mult, ca să le reușesc pe toate și să-mi împlinesc scopurile propuse.

În timpul liber, navighez pe site-uri culinare, caut diferite idei de decor pentru torturi, citesc cărți și mă relaxez la plimbări.

Cine sunt oamenii cărora ai dori să le mulțumeşti pentru sprijin şi inspirație? Le poți lăsa un mesaj pe această cale.

În primul rând vreau să-i mulțumesc prietenului meu, Petru. El este sprijinul meu și mă susține în tot ce fac, mereu accept critici de la el și tind spre perfecțiune. De asemenea, îi mulțumesc familiei mele, care mă susțin în ceea ce fac și se mândrește cu mine, se bucură enorm atunci când mă vede la emisiuni TV și câștig la diferite concursuri culinare.

emy

Eşti o food bloggeriță care arată splendid. Care e secretul tău pentru a fi mereu în formă? 

Mulțumesc pentru apreciere. Vreau să ating mereu noi recorduri. Îmi place să fac sport împreună cu prietenul meu, ne plimbăm uneori ore în șir, mergem cu bicicleta, iarna mergem la schiat în munți etc.

Secretul meu este ca îmi place să duc un mod de viață sănătos, mă bazez mai mult pe mâncăruri sănătoase. Nu am restricții la mâncare, niciodată nu am ținut vreo dietă, mănânc de toate, fără să exagerez.

emy k

Vorbeşte-ne despre aspirații şi proiectele pe care le pui la cale în periada următoare. 

În viitor vreau să progresez, să fiu recunoscută în domeniul culinar, să am o cafenea proprie și să răsfăț lumea cu delicii culinare.

13921077_530785947117699_2530285189973039407_n

Să ai putere ca să-ți vezi visul împlinit! Îți mulțumim pentru acest interviu!

Și eu îți mulțumesc mult pentru acest interviu minunat.

13450198_510876705775290_1887856204405264372_n

Foto: Emy RaileanuEmy’s Kitchen/ Torturi la comandabucatariaemiliei.wordpress.com