Tânără, ambițioasă și cu perspective mari – așa se descrie Dianna Stan, moldoveanca stabilită cu traiul peste hotare, care și-a deschis propria afacere în domeniul frumuseții. 

„Am 24 ani și sunt cosmetician, am studiat la facultatea de biomedicină și estetică din Chișinău și sunt licențiată în medicină estetică. Am activat în calitate de make-up artist în Chișinău timp de 4 ani chiar în propriul salon de frumusețe, concomitent eram studentă la facultatea de biomedicină. Chiar din anul întâi al facultatatii, am decis să-mi încep cariera în sfera cosmetologiei, am optat pentru cursuri, calificări și training-uri, webinare, am colaborat cu cei mai buni doctori dermatologi și cosmetologi din Moldova, ceea ce a fost o onoare și oportunitate perfectă pentru a deveni cea mai bună, pentru a-mi îndeplini visul de a deveni medic cosmetolog”, a spus tânăra.

Un specialist desăvârșit cunoaște adevărata valoare a dezvoltării profesionale continue, dar și a celei personale. Iată de ce Dianna a ales să învețe și să fie la curent mereu cu cele mai noi informații, pentru a oferi clienților servicii la un nivel superior.

„Am activat în Chișinău 3 ani în cosmetologie, iar anul 2019 mi-a pregătit o surpriză, am avut o escapadă la Londra și de atunci este orașul meu de suflet. Deși aveam o carieră frumoasă în beauty la Chișinău, am decis să fac o schimbare, pentru viitorul meu. Eu sunt omul care în continuu vrea să evolueze, să cunoască, să progreseze și am perceput acest început ca pe ,o provocare. Orice început este greu, eram conștientă maxim de acest lucru, însă eram destul de motivată și aveam suficientă încredere în forțele mele și în susținerea celor dragi pentru a-mi îndeplini dorința”, povestește Dianna.

Odată stabilită cu traiul în Marea Britanie, Dianna a fost angajată într-un salon de frumusețe unde a lucrat timp de 10 luni.

„A fost un început frumos, pe parcurs s-au ivit mai multe oportunități, respectiv lucrăm în două saloane consecutiv, unul fiind în vestul Londrei și altul în est, oferindu-mi posibilitatea să lucrez cu mai multe naționalități, acumulând mai multă experiență. Este o mare diferență dintre saloanele din Moldova și saloanele din Londra, meșterii noștri sunt mult mai talentați și sârguincioși în această privință, astfel încât fetele noastre sunt foarte apreciate și la mare căutare de către alte naționalități în domeniul frumuseții. Noi inspirăm încredere clienților, dăm dovadă de mult profesionalism și aici vorbesc despre atitudine, responsabilitate, bun simț, acuratețe, grija și multă muncă în spatele unui rezultat frumos”, adaugă Dianna.

Ce părea ca un vis acum câțiva ani, acum a deve­nit realitate. După multă muncă, implicare și nopți nedormite, a reușit să obțină succesul de care se bucură astăzi:

„Doar după un an de activitate în saloane, am decis să-mi creez propriul nume și să lucrez de sine stătător, mulți cred că e simplu și ușor, deoarece invidiază doar rezultatul, nu și procesul, dar responsabilitățile în cazul meu s-au majorat mult. Marea mea fericire a fost când am fost nominalizată cu câteva level-uri în UK pentru care trebuie să înveți mult aici, ceea ce mi-a permis să mi desfășor în amploare activitatea mea de cosmetician. La moment prestez procedure dermato-estetice invazive și non-invazive, toate procedurile ce țin de întinerirea tenului, tratarea afecțiunilor pielii, tratamente individuale, de asemenea, proceduri corporale și foarte curând lista mea de tratamente se va extinde. Pentru moment am o listă cu peste 65 proceduri, aproximativ 40 dintre ele fiind combinații unice, celelalte-s proceduri clasice”.

Tânăra activează în acest domeniu nu doar din dragostea pentru cosmetologie, ci și dorința de a oferi fericire oamenilor. Iar acest lucru se vede prin locul creat care, cu siguranță, îți ră­mâne în minte:

„Sunt fericită de ceea ce am obținut până la moment, în doar 2 ani, și îmi promit să nu mă opresc aici, deoarece toți avem o chemare în această lume. Și scopul nostru real în viață este să ne dăm seama cât mai repede care e această chemare. Să înțelegi cine ai fost menit să fii și să începi să onorezi această chemare pe cât de bine poți. Să crești e dificil. Schimbarea poate fi dureroasă. Dar nimic nu e mai dureros decât să rămâi blocat într-un loc/proiect/job în care nu te regăsești. Eu sunt recunoscătoare pentru ceea ce sunt și susținerea pe care o am din partea oamenilor ce apreciază ceea ce fac, sunt înconjurată de multă lume frumoasă și înțeleaptă, și acești oameni minunați sunt clienții mei, persoanele care îmi testează forțele zi de zi”.

„Fiecare persoană este o individualitate aparte, fiecare alege cum să-și petreacă cele 24 h, cineva prefera saloanele de frumusețe, cineva ar prefera să investească în studii spre exemplu, fiecare naționalitate este diferită. Dar, ce ține de frumusețe, femeile din Marea Britanie, aici cuprinzând mai multe naționalități, sunt foarte deschise când e vorba de frumusețe și mereu gata să încerce tratmente și proceduri de ultimă generație atât pentru ten cât și corp. Am pacienți cu vârsta de 13-65 ani, care frecventează cu regularitate cabinetul cosmetologic, în general, femeile de peste hotare se iubesc naturale și frumoase, însă apelează foarte des la procedurile de înfrumusețare, le place să fie mereu în cea mai bună formă, aici femeile sunt mult mai dedicate lor, probabil își permit și financiar să frecventeze un salon”.

Dincolo de plăcerea de-a avea un ten sănătos și frumos, cosmetologia este și o necesitate, afirmă Dianna.

„Deoarece suntem influențați și de unii factori nocivi care sunt în detrimentul sănătății pielii noastre, inclusiv alimentația, aerul, în general stilul de viață, de asemenea, în cadrul ședințelor noastre stabilim și o rutină bine definită care ajuta pacientul să-și mențină efectul procedurilor de lungă durată și să se bucure de un ten frumos. Îmi plac persoanele care nu găsesc scuze pentru a evita un cabinet cosmetologic și au grijă de ele, indiferent de vârstă, și vreau să remarc că și bărbații au grijă foarte mult de cum arată și de aspectul pielii lor, de aceea des se întâlnesc și bărbați în cabinetul meu”.

Distribuie articolul: