Răscolind prin albumul de lucrări al fotografului Nicu Capbătut, ochii se opresc țintă la fotografiile mirilor Grușca-Popușoi: Diana și Alexandru, care au avut parte recent de o nuntă ca ruptă din basme. Aflați că emoțiile, pentru familia, miresei au fost duble în vara anului trecut, când tatăl își ducea spre altar ambele fiice. Absorbiți de frumusețea ședinței foto pentru care mirii au trebuit să treacă Prutul, am răpit-o pe mireasă la un interviu în care am descusut-o de secrete. Diana ne-a mărturisit cum s-a născut splendida sa rochie de mireasă, ce taine ascunde podoaba sa capilară și o mulțime de alte dezvăluiri frumoase!

Dragă Diana, 2015 a fost cu siguranță un an magic pentru cuplul vostru: tu și soțul tău v-ați cununat civil și religios. Acea zi, însă, a fost cu totul specială pentru familia ta. Mărturisește-ne tu acest „motiv” frumos!

Ziua de 5 august 2015 a fost într-adevăr cea mai frumoasă zi din viața mea și a familiei mele. A fost ceva unic pentru noi, deoarece am avut parte de o dublă sărbătoare, cu doi miri și două mirese concomitent, este vorba despre sora mea Irina, împreună cu soțul ei – Radu.

Am trăit emoții de nedescris, dar cred, totuși, că părinții noștri, ai mireselor, au fost cei mai emoționați, au dat ambele fete în aceeași zi. Acum avem o sărbătoare comună: data de 5 august, care an de an ne va reuni pe toți la aceeași masă.

Ce locații ați ales pentru cununie și înscriere, ținând cont de faptul că a fost un timp extrem de frumos și cald?

Cununia religioasă a avut loc la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic T. Tiron, din Capitală, iar înscrierea civilă s-a petrecut sub cerul liber, în Parcul Dendrariu. Au fost emoții trăite la maximă intensitate, tatăl Dumitru își duce ambele fete la braț, pe un fundal muzical de excepție – cvartetul „La Bis”, care, în colaborare cu Agenția „Valeria Mariage” au contribuit la feeria acestui eveniment special.

Când v-ați jucat nunta și cât timp ați planificat „cea mai frumoasă zi” din viața voastră? Ar fi fost posibil ca și nunțile – a ta și a surorii – să aibă loc în aceeași zi?

Nunta am jucat-o pe 17 septembrie 2016, deci am avut un an la dispoziție pentru a pune la punct chiar și cele mai mici detalii pentru o nuntă de vis, lucru care, credem noi, ne-a reușit de minune.

Deși inițiat mi-a surâs ideea de a celebra și nunțile împreună, căci ar fi fost „o nebunie curată” în sensul frumos al cuvântului, am decis că vor avea loc separat, deoarece sora, de ceva timp, se află peste hotarele țării și ne-ar fi fost dificil cu organizarea, deși, nu imposibil zic eu.

Povestește-ne despre splendida rochie de mireasă pe care ai ales-o pentru ziua petrecerii. Dacă ar fi să le lași o recomandare sinceră viitoarelor mirese, în raport cu ținuta de nuntă, care ar fi ea?

În copilărie, orice fetiță admiră miresele și își imaginează cum va arăta ea în ziua nunții. Ei bine, nici eu nu sunt o excepție la acest capitol, îmi doream rochia de mireasă care mă va transforma în prințesa la care am visat din copilărie.

Probabil a fost cea mai dificilă alegere pe care am făcut-o în procesul pregătirilor de nuntă, ținând cont de gama largă a rochiilor de mireasă ce se găsesc astăzi pe piața Moldovei, dar și peste hotarele ei.

Rochia mea reprezintă un model unic, creat la comandă. Este exact ceea ce mi-am dorit, este rochia visurilor mele! Viitoarelor mirese le-aș sugera ca în febra căutării rochiei de mireasă, să țină cont de faptul că nu întotdeauna un model superb, care stă perfect pe un manechin, se potrivește stilului și personalității lor. Trebuie neapărat să ții cont de forma corpului tău, ca după necesitate să poți estompa unele imperfecțiuni sau dimpotrivă – să subliniezi formele frumoase acolo unde este cazul.

Între nou și vechi, mulți miri cad în extreme și, fie optează pentru a respecta toate obiceiurile, fie – renunță la ele în totalitate. Cum ați găsit un „mijloc de aur”? Ce ați făcut cu darurile primite la nuntă?

Avem o țară foarte frumoasă, bogată în tradiții și obiceiuri, printre care și nunta, care implică numeroase ritualuri. Noi am ales să jucăm o nuntă tradițională moldovenească, cu toate obiceiurile, până la a doua zi, la așa numita „zeamă”, unde nuntașii vin pentru a depăna din momentele de la nuntă.

Totuși, am dorit să îmbinăm trecutul cu prezentul și am rugat ca invitații să înlocuiască tradiționalele buchete de flori, cu daruri, cărți, jucării, orice ar putea fi pe placul copiilor. Ulterior, am transformat sărbătoarea noastră într-un moment de fericire pentru un Centru de Plasament Temporar al Copilului, din Strășeni.

Mulți fotografi de top își propun astăzi serviciile pentru evenimente nupțiale. Cum l-ați ales pe Nicu Capbătut și ce ați îndrăgit la acest fotograf?

Într-adevăr, astăzi este foarte dificil să alegi pe cineva cu adevărat profesionist, deoarece sunt atat de mulți prestatori servicii foto-video și nu numai. Noi am apelat la o echipă minunată, formată din Nicu Capbătut – video și Victor Țîganciuc – foto.

Am încredințat sarcina de a imortaliza momentele irepetabile din viața noastră practic unor persoane necunoscute, dar care au dat dovadă de bun gust, imaginație, creativitate și responsabilitate, lucru pentru care le suntem recunoscători!

Îndrăgisem lucrările lor și chiar am primit recomandări și din partea prietenilor, cunoscuților, iar din clipa în care ne-am cunoscut, am simțit acolo, undeva, că va ieși o colaborare frumoasă, fapt ce s-a adeverit

Primiți felicitări pentru o ședință foto de-a dreptul impresionantă la Palatul Culturii. Cum ați planificat-o? Ați avut nevoie de o zi aparte, pentru a realiza fotografii la Iași?

Din start, nu m-am gândit că va ieși atât de bine, ținând cont de faptul că totul a fost spontan. Sunt o persoană care iubește spontanietatea, tot ce se întâmplă neprevăzut, mă provoacă.

Ideea de a organiza o ședință foto la Iași a fost planificată cu fotograful nostru, cu foarte puțin timp înainte de plecare și a avut loc în altă zi decât cea a nunții, întrucât necesită timp atât drumul, cât și pregătirea pentru ședința foto.

Cine sunt alți oameni, cărora ți-ai dori să le mulțumești pentru o nuntă cu adevărat de vis, de care ați avut parte?

Totul a fost ca la carte, iar asta – datorită scumpilor noștri părinți, cărora țin să le mulțumesc enorm pe această cale, ei au fost pilonul nostru de bază, mereu alături cu o vorbă și un zâmbet cald; nașilor noștri dragi – Anatolie și Diana (apropo, poate nu e o simplă coincidență că ambele surori mirese, Diana și Irina, să aibă ca nașe la fel pe Diana și Irina)  – pentru noi, un adevărat exemplu de familie, care ne-a susținut în toate; surorii mele, care, deși a venit cu puțin timp înaintea evenimentului, a avut întotdeauna un cuvânt de încurajare.

Vreau să aduc mulțumiri și domnișoarelor mele de onoare, că m-au ajutat să pun în practică chiar și cele mai nebunatice idei ale mele. Mulțumesc rudelor, prietenilor, tuturor celor care au fost prezenți la sărbătoarea noastră și chiar celor care au lipsit fizic, dar cu gândul au fost alături de noi.

Majoritatea cuplurilor susțin că au reținut foarte puține momente din ziua nunții. Cum ați făcut voi, ca acest eveniment să aibă loc cu mai puțin stres și din contra – cu multe emoții pozitive, trăite intens?

Din păcate, acest lucru se întâmplă din cauza emoțiilor și grijilor pentru ca totul să iasă perfect, căci cine nu-și dorește o nuntă perfectă? Ei bine, recunosc și eu că, depănând momentele din ziua nunții, îmi dau seama că a trecut ca un vis frumos, de care nu prea am reușit să mă bucur din plin și asta cred că din cauza timpului necruțător. Un an împrejur te tot pregătești ca totul să treacă într-o clipă, nu vi se pare nedrept?

Cu toate acestea, pentru a nu avea surprize neplăcute, am pus accentul pe o bună organizare, comunicare și răbdare. Totul a fost pus la cale în cele mai mici detalii, cu mult timp înainte de ziua cea mare, desigur sunt unele lucruri pe care nu poți să le faci decât cu 2-3 zile înaintea nunții, dar în nici un caz nu lăsați totul pe ultima zi

Diana Grușca-Popușoi este o femeie extrem de frumoasă nu doar în fotografii, ci și în viața de zi cu zi. Ce secrete ascunde frumusețea ta și mai ales părul tău, atât de frumos și bine îngrijit?

Mulțumesc! Sunt de părerea că frumusețea vine din interior, cu cât ai o personalitate mai plăcută, cu atât ești considerată mai atrăgătoare. Este adevărat că prima impresie ne-o formăm în baza aspectului fizic, dar la fel de adevărat este că aparențele înșală. În plus, frumusețea este trecătoare, importantă rămâne a fi imaginea pe care o avem noi înșine despre noi și pe care o împărtășim celor ce ne înconjoară.

Nu cred că există un secret al frumuseții veșnice, dar, pe lângă ritualul zilnic de înfrumusețare, foarte importantă este alimentația corectă și mișcarea fizică, pentru menținerea unei minți sănătoase și pozitive. Mișcarea fizică nu presupune neapărat mersul la sală, pentru mine personal plimbările lungi, de plăcere, făcute zi de zi, sunt suficiente din acest punct de vedere.

În ceea ce privește părul, sunt fericita moștenitoare a unei podoabe capilare de la părinții mei. Țin minte încă de când eram mică faptul că multe persoane mă certau că mi-am vopsit părul de la o vârstă fragedă și nu credeau că acest negru intens este culoarea mea naturală.

Nu simt deocamdată necesitatea măștilor sau cremelor pentru păr, un lucru mă strădui să nu fac: nu-l ard prin vopsire și îndreptare excesivă. În concluzie, vreau să zic că fiecare om e frumos în felul său și doar în noi se ascunde adevărata frumusețe ce merită descoperită!