În Ajun de Crăciun, Diaconia lansează Campania „În brațele mamei”. Evenimentul, care a devenit o tradiție și marchează an de an această perioadă magică a sărbătorilor în familie, are drept scop sensibilizarea societății și implicarea în sprijinul mamelor și copiilor asistați în Centrul Maternal „În brațele mamei”.

În acest sens, vor fi organizate o serie de acțiuni de solidaritate, iar persoanele fizice și companiile sunt invitate aleagă un prilej și o formă potrivită de implicare  pentru a susține cauza.

Crăciunul este perioada în care se întâmplă minuni, perioada bucuriei de a-i avea pe cei dragi alături și de a-i face fericiți. Astfel, ne dorim și pentru mamele și copiii din Centrul Maternal prelungim cât mai mult această stare de sărbătoare, în care se simtă iubiți, protejați și susținuți. Campania este o ocazie  ne unim eforturile pentru a fi alături de mamele minore, mamele din familii social-vulnerabile, rămase singure în pragde iarnă cu un copil în brațe, pentru care Centrul Maternal esteacumacasă. Mihaela BELEI, CoordonatoareaProgramului În brațele mamei

Centrul Maternal a fost înființat în anul 2011, din dorința de aoferi mamelor și pruncilor aflați în impas un spațiu sigur și confortabil pentru a rămâne alături. Ghidate de echipă, mameleaflate aici învață zilnic cum depășească toate greutățile și să rămână aproape de copii.

Pe parcursul a 12 ani de activitate a Centrului Maternal, 184 de mame au fost ajutate îşi păstreze pruncii alăturiPentru fiecare caz, Misiunea SocialăDiaconia”, cu sprijinulpartenerilor și oamenilor de bună credință, identifică și asigură soluții complexe: de la prevenirea abandonului copiilor până la reintegrarea în comunitate.

Ediția din acest an a campaniei va continua până la finele lunii decembrie. În acest sens, vor fi organizate următoareleevenimente:

Pe 9 decembrie, în incinta Centrului Academic InternaționalMihai Eminescu”, va avea loc o lansare de carte în scop caritabil: România Necunoscută de Cristina Herea-Chiciu. Va fi un eveniment dedicat nu doarpromovării cărții, ci și sensibilizării publicului față de realitățile dificile cu care se confruntă mamele aflate însituații dificile. Fiecare carte achiziționată, înseamnă un sprijin pentru cuplurile mamă-copil asistate de Diaconia.

Pe 16 decembrie, la Port Mall, va avea loc târgul de caritateDe la mame pentru mame”. În cadrulevenimentului, o comunitate de 7 femei, persoane publicecare sunt și mame, vor expune spre vânzare obiectepersonale precum haine, accesorii, jucării și decoruri de Crăciun. Prin procurarea acestor articole de solidaritate, participanții la eveniment, la fel, vor avea ocazia ajutebeneficiarii programuluiÎn brațele mamei”.

 

Fiecare donație în perioada campaniei, completată cu efortul zilnic al echipei, înseamnă mai multe șanse pentru mamele însituație de criză care ajung la ușa Centrului Maternal,  fiind lipsite de căldura unei familii.

 

De aceea, pe lângă cele 2 evenimente, iată care ar putea fi altemodalități de a susține cauza:

Echipele de angajați sunt invitate aleagă felicitări personalizate pentru a le oferi clienților și partenerilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În 2022, Diaconia a realizat 5000 produse de solidaritate de acest tip.
Atât persoanele fizice, cât și agenții economici, prin donații financiare directe, pot acoperi costurile de asistență ale cuplurilor mamă-copil în Centrul Maternal: 12 000 lei înseamnă o lună de grijă și asistență complexă pentru un cuplu mamăcopil, iar 400 – o zi de sprijin pentru o mamă și pruncul ei.
Devenind Patronul proiectelor Diaconiei sau utilizând terminalele de plată Qiwi, MMPS puteți fi alături de beneficiari prin donații constante, pe parcursul întregului an.

Pentru a fi ghidați în alegerea formei potrivite de implicare, dar și pentru a cunoaște mai multe detalii despre nevoile de asistență, puteți apela la numărul de telefon: 061 058 777 sau la email: [email protected]

Grație partenerilor media de proiect, pe parcursul lunii decembrie,  susţinătorii campaniei vor avea ocazia cunoascăpoveştile de viaţă impresionante ale mamelor, care actualmentesunt ajutate de Diaconia depăşească situaţia de criză, precumşi istoriile de succes ale unor mame care au beneficiat anterior de ProgramulÎn brațele mamei”.

La ediția din 2022 a campaniei, au fost colectați cca 280 de mii de lei datorită sutelor de oameni și echipe care au împărțit bucuria sărbătorilor prin acest dar de mare preț: șansa ca fiecare mamă să-și crească pruncul alături.