Prezentatorul rus, Vladimir Pozner, în vârstă de 86 de ani, a devenit noul invitat al emisiunii „În vizită la Gordon”, care a fost transmisă pe Youtube. În timpul emisiunii, prezentatorul TV a vorbit despre un subiect foarte delicat și anume despre lupta împotriva cancerului și complicațiile emoționale cu care s-a confruntat.

În anul 1993, pe când jurnalistul Vladimir Pozner trăia încă în America, a început să se confrunte cu serioase probleme de sănătate. Pe atunci, acesta a și primit vestea că are cancer la prostată.

„Am avut așa o senzație, de parcă aș fi intrat într-un perete de cărămidă. Lovitura este atât de puternică încât e dificil de descris. Și desigur am avut gândul că, gata, viața s-a terminat”, a spus Pozner despre emoțiile pe care le-a trăit atunci când a aflat vestea.

După ce a fost operat de un celebru medic, Pozner a câștigat în lupta cu cancerul. Anul 2014, însă i-a adus o veste proastă care aproape l-a pus la pământ. Prezentatorul a fost diagnosticat cu cancer la rect.

„Medicul a spus că afecțiunea este foarte aproape de sfincter. În timpul celei de-a doua operații, ar fi necesară eliminarea sfincterul și tot restul vieții ar fi trebuit să port instalația unui săculeț special. Atunci i-am spus că am avut parte de o viață minunată, și nu voi trăi altfel, pur și simplu voi pleca, a recunoscut Pozner.

Pozner nu a lăsat mâinile în jos. A continuat să lupte, să se consulte cu medici din SUA, Irlanda, Marea Britanie, Germania. În cele din urmă i-a dat preferință unui specialist din Germania.

„Aveam cancer de categoria doi, dar el mi-a păstrat sfincterul. A efectuat o operație locală. A doua oară a fost mai dificil. Eram pregătit pentru durere și eram gata să lupt. Dar eram conștient că dacă voi rămâne fără sfincter, nu voi trăi în acest hal, a povestit Pozner.

Se pare că totuși medicul din Germania a făcut minuni. Iar Pozner, după ce a fost operat, a efectuat vizite de examinare o dată în trei luni, apoi la fiecare șase luni și acum este  examinat o dată pe an.

Interviul integral, îl poți urmări în video de mai jos.

Sursa video: Youtube

Distribuie articolul: