Recent, în mediul online au apărut mai multe informații potrivit cărora vitamina C ar avea un impact pozitiv în tratarea pacienților care se luptă cu virusul COVID – 19. Cu toate acestea, părerile la acest subiect continuă să fie dispersate, unii susțin că această vitamină nu face decât să agraveze situația în cazul bolnavilor.

Unii medici susțin că vitamina C, administrată pentru a ajuta organismul în lupta cu Coronavirusul, nu este decât o invenție. Iată explicația pe care o oferă aceștia.

„Nu vă uitați la așa ceva, îți mai distrugi și stomacul degeaba. De ce? Tocmai pentru că problema foarte mare pe care o dă Coronavirusul pe plămâni este o inflamație abnormă, ceva incredibil. Tocmai din motiv că organismul nu cunoaște virusul ăsta, sistemul imunitar are o reacție foarte violentă și produce o inflamație mare. Iată de ce copii nu au mari probleme cu acest virus, organismul lor are un sistem imunitar încă nu complet dezvoltat care este în formare. Deci, ei nu au aceste reacții violente cum are adultul, iar Vitamina C tocmai asta face – ridică răspunsul imunitar adică îi face organismul omului mult mai reactiv, explică un medic din România.

Aceștia continuă să insiste că unica soluția prin care acest virus poate fi controlat este carantina – doar în acest fel pandemia ar putea fi oprită.

Singurul lucru care vă poate ajuta este să nu ieșiți din casă. Oricât tu te-ai proteja, oricât te-ai spăla pe mâini, este foarte greu să iei niște măsuri corecte pentru că virusul poate să rămână pe haine, în momentul în care te dezbraci, în momentul în care le așezi undeva prin casă, trebuie să fii extrem de atent. E complicat, în momentul în care tu ai ieșit din casă să poți să dezinfectezi perfect tălpile pantofilor ca apoi să intri în casă, hainele de pe tine, geanta, portofelul, tot ce ai fi putut să atingi. Este extrem de complicat. De fapt contagiul se face așa. Este clar că dacă îți tușește cineva în față sau în nas iei virusul, dar marea majoritatea a cazurilor se iau prin atingerea obiectelor contaminate”, susține specialista.

Amintim că la ora actuală, în Republica Moldova au fost identificate 6 cazuri cu COVID – 19, toți pacienții fiind internați în spital.

Distribuie articolul: