Au fost aduse la lumină noi detalii în cazul bătrânei agresate din Rîșcani. Potrivit Poliției, incidentul a avut loc în luna noiembrie, iar înregistrările au fost publicate în ianuarie. Autoritățile au deschis un dosar penal și acesta a fost deja trimis în instanță. Urmează ca instanța să decidă pedeapsa exactă pentru părinții minorilor implicați.

Conform informațiilor recente, Poliția din Rîșcani a reacționat pe baza videoclipurilor apărute online, în care un minor dintr-o localitate din raion manifesta un comportament agresiv față de o persoană în vârstă.

Incidentul a avut loc în luna noiembrie a anului trecut și a fost expus pe platformele de socializare la finele lunii ianuarie curent. La data de 5 februarie, poliția a întocmit un proces contravențional și l-a transmis instanței de Judecată conform competențelor. În paralel, a fost trimisă o notificare către Comisia multidisciplinară din cadrul Primăriei orașului Rîșcani pentru examinare și luare de decizii.

Conform poliției, minorul implicat are 13 ani și provine din aceeași localitate cu bătrâna. Acesta a mai fost înregistrat anterior în evidențele poliției, comportamentul său fiind documentat de autoritățile relevante.

Instanța va decide asupra sancțiunilor exacte aplicabile părinților minorului. Conform legislației, pentru neglijarea datoriilor de întreținere, educație și instruire a copilului, părinții pot fi sancționați cu o amendă de până la 900 de lei și cu până la 60 de ore de muncă în folosul comunității.

Distribuie articolul: