Designerul Virgil Abloh, director artistic pentru colecțiile pentru Bărbați al casei de modă Louis Vuitton din 2018 și fondator al labelului Off-White, a murit de cancer, o boală cu care se lupta de câțiva ani, a declarat duminică conglomeratul francez de modă LVMH, relatează Reuters și AFP.

„LVMH, Louis Vuitton și Off White sunt devastate să anunțe decesul lui Virgil Abloh”, arată o postare pe Twitter a LVMH.

În iulie anul acesta, LVMH i-a extins rolul, dându-i misiunea de a lansa noi mărci și de a colabora cu cele existente într-o varietate de sectoare dincolo de modă.

Sosirea sa la LVMH a marcat combinarea streetwearului și moda high-end, aducând laolaltă adidașii și pantalonii de camuflaj și costumele croite și rochiile de seară. Influențele sale au inclus arta graffiti, cultura hip hop și skateboard-ul.

Stilul a fost îmbrățișat de grup, deoarece a căutat să atragă clienți mai tineri.

Munca sa este caracterizată prin incluziune, identitate rasială și fluiditate de gen, iar prezentările sale de modă includau specatole de poezie și instalații de artă.

Abloh a fost primul afroamerican în poziţia de director artistic al Louis Vuitton şi unul dintre puţinii designeri de culoare din casele de modă de lux europene.

Virgil Abloh a fost şi director de creaţie al lui Kanye Weste timp de mulți ani. Designerula luptat timp de mai bine de doi ani cu o formă rară și agresivă de cancer, angiosarcomul cardiac.

Acesta s-a luptat cu boala din 2019 și a făcut-o în tăcere, timp în care conducea mai multe instituții importante de modă, artă și cultură.

Distribuie articolul: