Creațiile dulci ale Valeriei Popa fac inimile privitorilor să tresară! Se simte de la o poștă că deserturile pe care le creează vin cu o abordare absolut diferită de cea existentă în piața autohtonă. Recent, a lansat la Chișinău un proiect personal prin care își propune să alinte simțurile amatorilor de deserturi și să schimbe cultura de gătire și servire a torturilor. Tânăra antreprenoare a acceptat să vorbească, într-un interviu pentru revista noastră, despre laturile mai puțin văzute ale provocării „Cake It”. Cât de grea și plăcută e munca pe care o face, aflați mai jos. 

Valeria, cei care descoperă produsele pe care le creați, rămân absolute frapați. Ați fondat o marcă specializată în produse de cofetărie. De unde se trage acest vis?

Pasiunea mea pentru cofetărie a luar naștere încă din copilărie. S-a întâmplat datorită mamei, care, la rândul ei, crea diferite opere dulci.

Cât e de dificil ca să conduci, în Moldova anului 2015, o asemenea afacere? Care au fost cele mai mari greutăți pe care le-ați întâmpinat?

Având în vedere că fiecare client are gustul și imaginația sa, chiar e dificil să creezi ceva care să-i mulțumească pe toți.

11225396_1688623021351771_7243509583730501858_n (1)

Cum a luat naștere denumirea mărcii? Ce mesaj transmite „Cake it”? și cum anume ați dori să fie interpretat de potențialii clienți.

Denumirea a fost inspirată de la „rock it” – o expresie care ar transmite aceleași emoții, doar că raportate gătitului.

Abordați un decor foarte special, mai ales când vine vorba de torturi. Ce combinații utilizați cel mai des și cine se ocupă de aceste aranjamente frumoase?

Decorul și gustul tortului sunt creația propriei imaginații. Deseori îmi ocupă ore întregi pentru perfecționarea unui anumit decor. Pot utiliza combinații atât clasice, cât și exotice. Mai experimentez, dar nu pe seama clienților.

De când activați în domeniul cofetăriei, probabil că ați studiat mult pericolul implicit al margarine, conservanților și al altor ingredient specifice. Care e politica de produs a mărcii, în ceea ce privește ingredientele folosite? Ce principii respectați, atunci când pregătiți aceste mici opere gastronomice?

Principiul de baza este sa nu economisesc la calitatea tortului. Nu folosesc margarine și premixuri nesănătoase. În producție, utilizez doar ingrediente naturale și proaspete, iar asta se simte și în gustul tortului.

12208777_1688623008018439_4416575921791979393_n

Mărturisiți-ne mai multe despre probabilitatea de a aborda tortul de nuntă…

Deocamdată, reprezintă un proiect aflat în faza dezvoltării.

Există oameni cărora le sunteți recunoscătoare pentru tot ce ați reușit să creați până în prezent? Aveți posibilitatea să le lăsați un mesaj.

Vreau să le mulțumesc parinților, prietenului meu și tuturor prietenilor pentru susținerea imensă, pe care mi-au acordat-o. Fără ei, nu cred că mi-ar fi reușit ceva.

Un vis care nu vă dă pace și un motto care vă provoacă să realizați acest vis…

Să recunoaștem,unele lucruri pot fi rezolvate prin bunătate, altele prin zâmbet, iar unele – doar datorită unui tort gustos – de aici și provine visul de a deschide o cafenea mică, în care fiecare persoană ar avea posibilitatea să savureze o felie de fericire și alinare.

Care este desertul preferat al Valeriei Popa? 

Laptele de pasăre!

12227724_1688623048018435_2476385824081722589_n

Foto: Arhiva Personală, Cake It

Distribuie articolul: