Postul Paștelui, unul dintre cele mai stricte posturi ale anului, poate adăuga în meniul tău zilnic preparate delicioase, inclusiv deserturi precum această prăjitură cu lămâie și mălai!

 

Ingrediente pentru o tavă

150 g margarină vegetală

½ linguriţă esenţă vanilie

70 g zahăr

1 lingură mălai fin

200 g făină

Pentru crema de lămâie:

2 banane

1 linguriţă coaja de lămâie bio

50 g făină

200 g zahăr

150 ml suc de lămâie

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă dreptunghiulară. Freci margarina moale cu zahărul, esenţa de vanilie. Încorporezi pe rând făina cernută şi mălaiul fin. Omogenizezi, apoi treci compoziţia în tava pregătită şi o introduci în cuptor circa 20 de minute.
Între timp, prepari crema. Pisezi bananele şi amesteci piureul cu coaja de lămâie, făina și zahărul. Încorporezi sucul de lămâie, apoi transferi amestecul peste baza din tava de copt şi o reintroduci în cuptor pentru încă un sfert de oră. La final, laşi prăjitura la răcit. La servire, o porţionezi şi o acoperi cu zahăr pudră.

Distribuie articolul: