Recent pe pagina sa de Facebook, bloggerița Anna Smolnițchi a publicat o rețetă care-ți lasă gura apă! Aceasta ne mai asigură că, pe cât de bună e, pe atât de ușor se prepară! Află care este rețeta strudelului… pentru leneși! 

Ne-am obișnuit să găsim pe paginile de Instagram și Facebook ale Annei Smolnițchi adevărate comori pentru bucătărie! Bineînțeles că ne referim la rețetele pe care le distribuie.

De curând, bloggerița a mai încărcat o rețetă apetisantă care vine să ne învețe cum să gătim strudelul, fără mari bătăi de cap. 😉

„Strudel pentru leneși sau pentru cei ce sunt într-o relație cu aluatul de tip “it’s complicated”.
Rețeta pe care v-o propun e atât de simplă, încât tot nu îmi pot reveni. Nu îmi vine să cred că a ieșit ceva atât de spectaculos, extraordinar de savuros, fraged, pur și simplu gustos. Se topește în gura! (Când fotografiez ceea ce am gătit în zeci de feluri, este clar că sunt încântată de ceea ce a ieșit)”, și-a început Anna postarea și a continuat cu ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente:

  • O foaie de lavaș
  • 250 g mere feliate
  • 50 g miere
  • 100 g magiun de caise sau de măr (eu am folosit sos de mere fără zahăr)
  • Scorțișoară , cât mai multă (dacă vă place)
  • Stafide
  • Nuci grecești
  • Unt (eu am folosit unt din nuci caju)
  • Ulei de cocos (l-am folosit în loc de ou).

Mod de preparare:

1. Punem pe tigaie untul, îl topim, adăugăm merele, magiunul, mierea, scorțișoara. Lăsăm în tigaie pentru 5-7 minute.
2. Ungem lavașul cu ulei de cocos (sau ou bătut cu ulei).
3. Punem umplutura din tigaie. Facem o ruladă (după rețeta originală, s-au folosit două foi). Eu am folosit una, așa a ieșit foarte finuț.
4. Punem ștrudelul în cuptor pentru doar 10-15 minute, la 190°
Mie îmi place la nebunie ștrudelul călduț, cu înghețată 🍦
Sursa foto: Facebook