Puțini sunt cei care nu au fost măcar o dată la Orheiul Vechi, dar de fiecare dată când pășești pragul rezervației e ca și cum ai descoperi-o iar și iar. Așa stau lucrurile și în cazul fotografei Cristina Tocan, care de data aceasta și-a fixat atenția asupra porților. Da, porților de la Orheiul Vechi. Te-ai gândit vreodată câte rădăcini ascund în sine porțile, hai să le descoperim împreună pe cele de lângă valea Răutului.

Aparatul foto, echipamentele necesare pentru fotografii de calitate, mult entuziasm, ăsta este setul cu care Cristina Tocan pornește la drum, în speranța de a descoperi comorile Moldovei. De data aceasta a ajuns într-un loc bine cunoscut – Orheiul Vechi, dar știa sigur că în pofida popularității sale îi va putea prezenta publicului ceva nou, inedit despre această destinație bine știută de toți.

După mai multe fotografii, cadre, peisaje a înțeles ce a ademenit-o în acest loc mirific – porțile. Mai vechi, mai noi, mai scorojite, toate cu un farmec aparte al trecutului readus în prezent. Noi, oamenii, nu le ținem minte pe toate, dar fotografiile întipăresc orice imagine, iată de ce Cristina nu a stat mult pe gânduri și a început să le fotografieze. Una, două, trei… ai putea să fotografiezi porțile de la orice casă, toate merită atenție, dar fotografa noastră și-a ales preferatele. Care sunt acestea, vezi mai jos.

Și-n spatele lor – case. La fel, foarte diverse, dar atât de frumos ne vorbesc despre trecutul nostru și rădăcinile acestui plai care ne oferă zilnic toată frumusețea lui și pe care nu o observăm prea des.

Iar ca să continuăm călătoria virtuală de weekend prin frumusețile Moldovei trebuie să-ți prezentăm și imagini care vorbesc despre libertate. După văzul lor s-ar putea chiar să-ți iei familia și să organizezi o escapadă prin Orheiul Vechi ca să vezi aceste fotografii în viață reală!

Fotografii: Cristina Tocan

Iar dacă mai ai timp te invit să Călătorim, virtual, la Cheile Bicazului, unde temperaturile sunt perfecte pe timp de caniculă (Fotoreportaj)