La Molovata, raionul Dubăsari, Nistrul face o turnură, despărțind cele două localități cu același nume pe un mal și pe altul. Defileul care se deschide ochiului este de o frumusețe unică în țara noastră – o splendoare naturală desăvârșită care îți revigorează sufletul la maxim.

Zona este împânzită de colțuri de natură absolut fermecătoare. Există posibilități de cazare în sat, iar amatorii de camping pot alege câteva zile petrecute în sălbăticie, pe malul vechiului NISTRU. În sezon este permis pescuitul, iar peștele proaspăt este servit la terase prăjit la tigaie sau în supe tradiționale.
Locul este ideal pentru o zi cu familia ca să descoperi Frumusețea Nistrului. Poți experimenta trecerea cu bacul peste NISTRU sau o scurtă plimbare de 40 – 90 de minute cu barca cu motor pe râu. La mal, pensiunile au și bazin, locuri de plajă sau spațiu în care poți savura un grătar.


Este un loc pentru apusuri superbe, dar și imagini naturale foarte deosebite. Spre seară poți da o fugă până la Centrală Electrică de pe NISTRU, pentru a admira un apus de milioane.


Foto: EA.md

Distribuie articolul: